Optimistične najave

Ivanić: Formiranje vlasti ovisi o HDZ-u BiH i DF-u

Vijesti / Flash | 30. 03. 2015. u 15:35 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić smatra kako formiranje vlasti prije svega ovisi o dvije stranke - Demokratskoj fronti i HDZ-u BiH i njihovih međusobnih odnosa, ali i da s visokim stupnjem vjerojatnosti tvrdi da će relativno brzo biti uspostavljeni novi saziv Vijeća ministara BiH i Vlade FBiH.

''Formiranje vlasti prije svega ovisi od dviju stranaka i njihovih međusobnih odnosa. Posljednje informacije koje imam kažu da su se dogovorili, ali s obzirom na ranija iskustva ne mogu baš jamčiti da će to sve biti sto posto sigurno. Ni 90 posto sam uvjeren da ćemo ipak relativno brzo imati Vijeće ministara i Vladu FBiH, a to je jedno s drugim povezano'', kazao je novinarima u Istočnom Sarajevu Ivanić.

Mišljenja je da odugovlačenje s formiranjem vlasti na državnoj i federalnoj razini neće izravno ugroziti Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju, ali dodaje da „razvlačenje formiranja vlasti ugrožava pozitivni trenutak koji je bio stvoren“.

''U Predsjedništvu BiH nastojimo održati taj pozitivni trenutak i nastojat ćemo u narednim danima iskoristiti priliku da držimo temu BiH u bruxelleskim institucijama aktivnu, jer kad bismo čekali Vijeće ministara bojim se da bi sve ovo što smo pozitivno napravili od prosinca moglo biti upropašteno'', kazao je Ivanić

Kopirati
Drag cursor here to close