Višestruka ubojstva

Italija: Zbog smrti migranata uhićeno 10 osoba

Vijesti / Flash | 28. 08. 2015. u 17:34 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Talijanska policija uhitila je deset osoba osumnjičenih za višestruka ubojstva i trgovinu ljudima, nakon što je na prenatrpanom brodu kod obale Libije švedska obalska straža pronašla 52 tijela migranata, priopćeno je danas iz ureda državnog tužitelja.

"Osumnjičeni su identificirani zahvaljujući svjedočenju preživjelih, a suočit će se sa optužbama za ubojstvo i pomaganje u ilegalnoj imigraciji", priopćila je policija.

Policija u sicilijanskom gradu Palermo zadržala je u pritvoru osumnjičene nakon što je brod švedske obalske straže "Poseidon" stigao sa spašenim migrantima i tijelima u ovaj grad, prenio je Reuters.

Talijanska obalska straža priopćila je da je oko 50 mrtvih pronađeno u skladištu jednog broda kod obale Libije, tijekom operacije u kojoj je spašeno 430 migranata, prenosi Srna.

Agencija ANSA izvještava, pozivajući se na spasioce, da su se migranti vjerojatno ugušili dimom iz brodskih strojeva. To je najnovija u nizu katastrofa sa migrantima smještenim u potpalublje, iz kojeg nisu mogli da se spasu, navodi talijanska agencija.

Kopirati
Drag cursor here to close