Provjere

Istraga Klicinog ubojstva prešla i u BiH

Vijesti / Crna Kronika | 04. 05. 2015. u 18:01 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatska policija očekuje da će u sljedećih nekoliko dana od forenzičara dobiti nalaze tragova izuzetih s mjesta nedjeljnog ubojstva Vinka Žuljevića Klice koji bi im trebali pomoći u otkrivanju ubojica i eventulanih naručitelja likvidacije za koje ne iskuljučuju mogućnost da dolaze i van Hrvatske, objavila je Hina.

Načelnik Uprave kriminalističke policije Vitomir Bijelić rekao je na konferenciji za novinare u ponedjeljak da su tragovi izuzeti s mjesta ubojstva u središtu Sesveta poslani u Centar za kriminalistička istraživanja i da u sljedećih nekoliko sati ili dana iz forenzičkog laboratorija očekuju nalaze koje će, vjeruju, iskorisiti za otkrivanje počinitelja ubojstva, a onda možda i naručitelja tog zločina.

Osim očevida na mjestu ubojstva, policija, kaže Bijelić, provodi i očevide na nekim "sekundarnim lokacijama", poput mjesta gdje je pronađena zapaljena škoda octavia koju su atentatori koristili prilikom ubojstva. Policija očekuje da će i temeljem tragova s tog vozila doći do korisnih podataka.

Policijski istražitelji također po Bijelićevim riječima pretražuju prostore na kojima bi mogli doći do predmeta koji bi ih mogli povezati s ubojstvom.

S obzirom da način i okolnosti ubojstva upućuju da je riječ o složenom kaznenom djelu formirana je posebna operativna skupina od kriminalista koji se bave krvnim deliktima i suzbijanjem organiziranog kriminala. Bijelić kaže kako je optimist i kako vjeruje da će u relativno kratkom roku doći do dokaza koje će rasvijetliti okolnosti tog kaznenog djela i motiv te u konačnici identificirati počinitelje.

Potvrdio je da je policija razmijenila podatke s agencijama u Hrvatskoj i regiji, u prvom redu u Bosni i Hercegovini, te zatražila određene provjere.

Izvukli smo iz arhiva - sva ubojstva s mafijaškim potpisom > http://bit.ly/1ORrrrO

Posted by HRT Vijesti on Sunday, May 3, 2015

"Rezultati nekih provjera su povratno dobiveni natrag, oni se analiziraju i uklapaju u jednu od više verzija koje su u ovom trenutku postavljene u pravcu daljnjeg krim istraživanja", rekao je Bijelić.

Ustvrdio je da policija ne može isključiti ni da je eventualni motiv ili veza koja bi dala odgovore na ključna pitanja vezana za ubojstvo i izvan granica Hrvatske.

Također, policija ne isključuje niti jednu pretpostavku koja bi mogla biti motiv ubojstva pa tako ni određene posljedice poslovnih aktivnosti koja je žrtva kroz svoje legitimne tvrtke ostvarivala na području Hrvatske i izvan njenih granica.

Po policijskim podacima, Vinka Žuljevića su, dok se vozio automobilom sesvetskom Glavnom ulicom, u nedjelju nešto prije osam sati presreli atentatori u Škodi Octavia s nepripadajućim oznakama Bosne i Hercegovine, a blizini njegovog vozila se zatekao i motocikl s dvije osobe, piše Hina.

"Suvozač iz octavie i osoba na motociklu su vatrenim oružjem neutvrđene marke i tipa ispalili više hitaca u pravcu vozila, a nakon što je žrtva izašla iz vozila još nekoliko hitaca. Od posljedica je žrtva preminula na mjestu događaja", rekao je Bijelić.

Kopirati
Drag cursor here to close