Križa neće biti

Ispovijest organizatora rušenja križa na Zlatištu

Vijesti / Flash | 22. 09. 2014. u 17:29 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sarajlija Mirza Hatić (27) tvrdi da je bio na čelu grupe mladića koji su pokušali srušiti križ na Zlatištu iznad Sarajeva, saznaje Dnevni avaz.

Prema informacijama koje se mogu pronaći na internetu, Hatić je odranije poznat policiji.

Informaciju da je pokušao rušiti krst potvrdio je i sam Hatić, koji je istaknuo da je jutros on s grupom od dvadesetak mladića automobilima pokušao oboriti križ na Zlatištu i da su ga do pola srušili, navodi se na portalu Dnevnog avaza.

''Nismo ga uspjeli srušiti, jer je policija uskoro došla i uhitila nas. Tu su nas držali oborene na asfaltu dva i po sata. Nakon toga su nas odveli u stanicu na Pale. Nisu nas dirali, ni tukli. Pozvali su tužitelja, a on nas je pustio'', kazao je Hatić, dodajući da je to uradio zbog svih bošnjačkih majki kojima su ubijena djeca u Sarajevu i Srebrenici.

Kako je rekao, oni nisu mogli da u prijestolnici BiH, gdje su građani tijekom agresije četiri godine ubijani, gledaju u taj križ.

''Ja ću poginuti, ali tog križa neće biti. Nama ne smeta nitko, pa ni Srbi, i mi želimo mir. Ali, oni koji pokušavaju da nas zavade to neće moći i taj križ tu ne smije biti. Ako se ne skloni za dva dana, opet ćemo ga ići rušiti'', rekao je Hatić.

Podsjetimo, tri osobe koje su sinoć pokušale da obore postavljeni križ na Zlatištu iznad Sarajeva, bile su jutros na informativnom razgovoru u Policijskoj stanici Pale. Nakon obavljenog razgovora te osobe su otišle iz PS - potvrdila je Agenciji Fena glasnogovornica CJB Istočno Sarajevo Danka Tešić.

"Četvrta osoba treba također danas da dođe u Policijsku stanicu na informativni razgovor, a maloljetnik nije došao jer postoji posebna procedura kad je u pitanju uzimanje izjava od maloljetnih osoba", kazala je Tešić.

Dodala je da policija nema obavezu da čuva postavljeni križ, ali da "postoji ophodnja koja prođe s vremena na vrijeme tim lokalitetom".

Kopirati
Drag cursor here to close