Oduzeta droga

Ispod poklopca motora prevozio speed: Po nalogu Tužiteljstva HNŽ-a vozač lišen slobode

Vijesti / Crna Kronika | 26. 11. 2014. u 18:14 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pripadnici Granične policije Bosne i Hercegovine su u ponedjeljak na graničnom prijelazu za pogranični promet Duži na izlazu iz BiH otkrili 84,9 grama opojne droge speed. Droga je otkrivena ispod poklopca motora prilikom granične kontrole putničkog motornog vozila Opel, nacionalnih oznaka Republike Hrvatske. U trenutku kontrole vozilom je upravljao Č. T. (1980.), državljanin BiH i RH.

Osoba je po nalogu tužitelja Tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije lišeno slobode i protiv istoga će nadležnom tužiteljstvu biti podnesen izvještaj zbog počinjenog kaznenog djela iz KZ FBiH 'posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga'. Otkrivena droga je privremeno oduzeta.

U okviru operativne akcije 'Pješak' policijski službenici Jedinice granične policije Trebinje su u utorak u graničnom pojasu na području Trebinja iz smjera Crne Gore u ilegalnom prelasku državne granice otkrili dvije osobe sa područja Kosova.

Osobe su privedene u JGP Trebinje i prekršajno procesuirane pred Osnovnim sudom Trebinje zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o kretanju i boravku stranaca i azilu. Istoga dana, uz prijedlog za izricanje mjere protjerivanja stranaca sa teritorije BiH, predati su Službi za poslove sa strancima BiH.

Policijski službenici Jedinice granične policije Bijeljina su u ponedjeljak u 12 sati lišili slobode državljanina Republike Srbije, R. Ž. (1948.), nakon što je graničnim provjerama utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud Sokolac zbog kaznenog djela 'ubojstvo'. Osoba je kontrolirana na izlazu iz Bosne i Hercegovine na Međunarodnom graničnom prijelazu Rača. R. Ž. je predat službenicima Sudske policije Bijeljina.

Policijski službenici Jedinice granične policije Višegrad su u ponedjeljak u 11:45 sati na ulazu u BiH na MGP Uvac lišili slobode državljanku BiH, J. A. (1990.) jer je graničnim provjerama utvrđeno da je potražuje Općinski sud Bugojno zbog kaznenog djela 'napuštanje djeteta'. J. A. je predata službenicima Sudske policije Goražde, navodi se u priopćenju iz Granične policije BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close