Dogovori

Isplate za otpuštene vojnike, osiguranike PIO RS

Vijesti / Flash | 13. 07. 2012. u 14:12 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Ministarstvu obrane BiH danas je održan sastanak na kojem se vodila rasprava o principima transfera odobrenih proračunskih sredstava na entitetske fondove MIO, namijenjenih za implementaciju Zakona o dopunama Zakona o službi u OSBiH.

Sastanku su prisustvovali predstavnici Ministarstva obrane BiH, Ministarstva financija i trezora BiH, Federalnog zavoda za MIO, Fonda PIO Republike Srpske, Ministarstva rada i socijalne politike FBiH, Ministarstva rada i boračko - invalidske zaštite RS-a, kao i predstavnici otpuštenih vojnika.

Na sastanku je usuglašen i dogovoren kriterij na osnovu kojeg će se odrediti visina sredstava iz proračuna MOBiH-a za 2012. godinu (u ukupnom iznosu od 19.917.000 KM za period od 1. siječnja 2010. do 31. svibnja 2012.) za transfer prema Federalnom zavodu MIO i Fondu PIORS.

U vezi s tim, dogovoreno je da svi otpušteni vojnici, osiguranici Fonda PIORS na koje se odnosi implementacija Zakona o dopunama Zakona o službi u OSBiH, dostave pravosnažna rješenja o kategorizaciji (original ili ovjerena kopija) Fondu PIORS-a u Bijeljni do 18. srpnja (srijeda), radi usuglašavanja broja osoba iz RS-a koja ispunjavaju uvjete za korištenje navedenih grant sredstava.

Na osnovu dostavljenih rješenja, Ministarstvo obrane BiH i Fond PIORS će do 20. srpnja usuglasiti pregled osoba PIORS-a koje ispunjavaju uvjete za korisnike navedenih grant sredstava namijenjenih za PIORS.

Naredni sastanak je zakazan za 23. srpnja na kojem se očekuje usuglašavanje sporazuma o transferu sredstava, čiji bi potpisnici bili, po osnovu ovlaštenja Vijeća ministara BiH - Ministarstvo obrane BiH, te po ovlaštenju vlada entiteta resorna ministarstva - Ministarstvo rada i sociljalne politike FBiH i Ministarstvo rada i boračko - invalidske zaštite RS-a, priopćio je Ured za odnose s javnošću Ministarstva obrane BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close