Pravila

Islamska država objavila popis teških kazni za kršenje šerijata

Vijesti / Flash | 24. 01. 2015. u 14:55 R,I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Islamska država je objavila je popis teških kazni za kršenje islamskog zakona - šerijata, od 80 udaraca bičem za konzumiranje alkohola, do odsjecanja ruke i noge zbog krađe, do smrti za bogohuljenje i preljub, ali i homoseksualnost i "špijunažu u ime nevjernika".

Kodeks ponašanja koji šerijat podrazumijeva bit će stavljen na snagu u oblastima koje su pod kontrolom Islamske države, a koje sada obuhvaćaju velike dijelove Iraka i Sirije, prenosi Daily Mail.

Onaj tko počini preljub bit će kamenovan do smrti ukoliko je u braku, ili će dobiti 100 udaraca bičem i protjeran ukoliko nije u braku.

Smrtna kazna je predviđena i za one koji se odaju sodomiji, odnosno homoseksualnosti, kao i za one koji "špijuniraju u korist nevjernika".

Razbojnike čeka odsjecanje desne ruke i lijeve noge, dok one koji teroriziraju ljude čeka - progon.

Stručnjaci su za Daily Mail rekli da je dokument, koji je objavljen 16. prosinca u gradu Alepu, po svemu sudeći autentičan.

Inače, Tanjug prenosi napise kako je Islamska država prošlog tjedna objavila fotografije raspeća dvojice muškaraca koji su optuženi za razbojništvo, kao i jedne žene koja je kamenovana do smrti, navodno zbog preljuba.

Isto tako, objavljena je i snimka dvojice muškaraca koji su bačeni s vrha jedne visoke zgrade u Raki, u Siriji, zbog toga što su homoseksualci.

Jedan maskirani borac Islamske države objavio je optužbe protiv njih da su koristili mali ručni radio, a potom ih proglasio krivim za sudjelovanje u ''homoseksualnim aktivnostima''.

Rekao kako bi ih trebalo kazniti smrću, u skladu s radikalnim tumačenjem šerijata koje zagovara Iislamska država, a dvojica muškaraca su zatim vezana i stavljen im je povez na oči, nakon čega su gurnuti sa zgrade visoke 30-tak metara.

Daily Mail navodi i kako su militanti navodno ubili ovog tjedna troje od najmanje 15 uzgajivača golubova u Iraku nakon što je zaključeno da je odgajanje ptica protivno islamskoj vjeri.

Britanske novine navode kako su pogubljeni i tinejdžeri, njih 13, jer su gledali nogometnu utakmicu, te četiri liječnika koji su odbili liječiti pripadnike Islamske države. Npvine navode i kako je bogubljeno 15 civila pred masom ljudi u Faludži 2. siječnja, pod sumnjom da su surađivali s iračkim sigurnosnim snagama, a još 14 su ubili na javnom trgu u gradu Duru, sjeverno od Tikrita, zato što su odbili biti vjerni Islamskoj državi.

Kopirati
Drag cursor here to close