Traži se ...

Milijun dolara za jailbreak najnovijeg iOS-a

Sci-Tech / Flash | 04. 11. 2015. u 17:13 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 

Kompanija Zerodium osnovana je u srpnju ove godine i bavi se pomalo neobičnim poslom – traži još neotkrivene sigurnosne (zero-day) propuste u raznim softverskim rješenjima, te ih onda prodaje zainteresiranim stranama.

Kako bi privukli pozornost na svoje poslovanje raspisali su natječaj za programere i hakere koji se žele okušati u jailbreakanju najnovijeg Appleovog mobilnog operacijskog sustava – iOS-a 9.1.

Kao nagradu za uspješan jailbreak softver (funkcionalan, ekskluzivan i dostupan kroz web preglednik) ponudili su čak milijun američkih dolara. Natječaj je završen 31. listopada, a prema informacijama koje prenose mediji bio je uspješan – Zerodium je isplatio navedenih milijun dolara jednom uspješnom hakeru, prenosi BUG.hr.

Ovaj se jailbreak navodno može pokrenuti kroz posjetu određenoj web stranici, kako je natječaj i zahtijevao, a u Zerodiumu se nadaju da će svoje skupo plaćeno otkriće dobro i unovčiti. Potencijalni kupci su im, među ostalim, razne obavještajne agencije. Iz Zerodiuma tvrde da ovaj jailbreak pogađa i beta inačicu iOS-a 9.2.

Kopirati
Drag cursor here to close