“Ebu Mubarek“

ISIL u BiH: Podignuta optužnica protiv Nedžada Mujića

Vijesti / Flash | 29. 09. 2016. u 08:19 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tužitelj Tužiteljstva BiH podigao je optužnicu protiv Nedžada Mujića, zv.“Ebu Mubarek“, rođenog 1959. godine u mjestu Šepak, Zvornik, državljanina BiH i R Austrije.

Optuženi se tereti da je od rujna 2013. do polovice 2015. godine, iz Republike Austrije više puta odlazio na područje Sirije, gdje je pružao financijsku i logističku potporu pripadnicima terorističke organizacije ISIL, koja djeluje na području Sirije i Iraka, a koju je 2013. UN proglasio terorističkom organizacijom.

Optuženi se tereti da je više puta odlazio u Siriju, te pripadnicima ISIL-a s područja BiH pružao potporu u novcu, na način da im je davao različite iznose novca, te podijelio više od 10.000 eura, kao i terensko motorno vozilo, te jedno vrijeme bio angažiran i na poslovima kuhara za pripadnike vojnih formacija ISIL-a, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Optuženi se tereti da je počinio produženo kazneno djelo Organiziranje terorističke grupe. Optužnica će, zajedno sa dokaznim materijalom biti proslijeđena Sudu BiH, navodi se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close