bez pritiska

Išao ja u Srebrenicu ili ne, to će biti odluka Srbije

Vijesti / Flash | 12. 06. 2015. u 13:57 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da još nije dobio nikakve službene informacije u vezi s rezolucijom o Srebrenici i da će odluku o tome hoće li otići na obilježavanje dvadesetogišnjice Srebrenice donijeti Srbija, a ne druge države.

"Išao ili ne u Srebrenicu, to će biti odluka Srbije, a ne odluka SAD, Velike Britanije, Ruske Federacije ili bilo koga drugog", naveo je premijer odgovarajući na pitanja novinara na Trgu Republike tijekom promocije "Moja Srbija".

On je, upitan je li najava rezolucije dio pritiska da neko od dužnosnika Srbije ode u Srebrenicu, rekao da na njega niko ne može vršiti pritisak. Njegov odlazak ili neodlazak u Srebrenicu ovisi od bezbroj faktora, kazao je premijer i dodao da mediji trebaju pokazati malo strpljenja po tom pitanju jer to nisu lake odluke.

Još, kaže, nije dobio nikakav papir u vezi sa najavljenom rezolucijom, iako je to očekivao tijekom jučerašnjeg dana, te da ne može da komentira nešto što nije vidio.

"Da me pitate zašto neki pišu nacrt rezolucije, a da Srbija s tim nije upoznata, moram reći da to ne razumijem, da mi nije jasno zašto to rade i da ne shvaćam šta je krajnji cilj", rekao je Vučić.Na pitanje, hoće li, ako se rezolucija nađe pred Vijećem sigurnosti, Srbija tražiti zaštitu od Rusije da stavi veto, Vučić je rekao da ne može ništa da kaže, jer nije vidio tekst rezolucije.

"To mogu komentirati tek kad budem video tekst rezolicije, ako je loš tekst mi ćemo glasati protiv, a ako je dobar bit ćemo za, ali moram vidjeti tekst", rekao je Vučić.

Upitan šta se očekuje od posjete predsjednika Tomislava Nikolića Sarajevu, Vučić je rekao da očekuje korektnu i konkretnu posjetu za uspostavljenje još boljih bilateralnih odnosa. A na pitanje o tome šta misli o izručenju Nasera Orića, Vučić je rekao da organi pravosuđa trebaju raditi svoj posao.

Kopirati
Drag cursor here to close