Isilovci bježe

Irački premijer objavio pobjedu nad ISIL-om u Mosulu

Vijesti / Svijet | 09. 07. 2017. u 13:06 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pripadnici samoproglašene Islamske države skaču u Tigris bježeći od iračkih snaga koje su stigle na obale rijeke i na domak su pobjede u višemjesečnoj operaciji oslobađanja Mosula od zloglasne organizacije, javlja Reuters.

Nakon osam mjeseci opsade i borbi koje su gotovo uništile grad i raselile skoro milijun ljudi, irački dužnosnici tvrde da kontroliraju gotovo cijeli grad te da su militanti ostali samo u malom dijelu Starog grda na zapadnoj obali Tigrisa.

Pucnji i eksplozije se i dalje čuju, a leševi poginulih boraca ISIL-a leže na ulicama, javlja agencija. Irački mediji su objavili da se državna zastava zavijorila na obali Tigrisa u Starom gradu te da snage napreduju ka posljednjem uporištu ISIL-a. Teroristi su priopćili da će se boriti do smrti za Mosul.

U očajničkim pokušajima šalju i žene u samoubilačke misije kojima žele nanijeti velike gubitke vladinim snagama. Usprkos uspjesima i vladine snage trpe gubitke, a iako se ti podaci kriju Reuters saznaje da su specijalne antiterorističke snage pretrpjele skoro 40 posto gubitaka u ljudstvu i resursima.

Kopirati
Drag cursor here to close