Provjera

Ipak se kreće: Predsjedništvo pozvalo Zvizdića

Vijesti / Flash | 12. 01. 2015. u 14:35 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedništvo BiH pozvalo je Denisa Zvizdića, mandatara za sastav Vijeća ministara BiH, da dostavi potrebne podatke te time pokrenulo proceduru provjere kandidata za predsjedatelja Vijeća ministara BiH kod nadležnih organa, priopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Podsjećamo, Zvizdića je za mandatara Vijeća ministara imenovala SDA nakon sjednice Predsjedništva stranke. Osim njega, uoči sjednice, za kandidata je nominiran i Adil Osmanović, čija je stranka unijela novi razdor u SDA.

Naime, sam Osmanović tvrdio je kako je glasovanje izvršeno u strahu od dopredsjednika stranke Bakira Izetbegovića rekavši kako se tražilo tajno glasovanje, ali da se glasovalo javno, što je pak izazvalo strah kod članova stranke da ne glasuju protivno volčji Izetbegovića.

''Jedan dio članova Predsjedništva tražio je da se glasuje tajno, jer kada se glasuje na taj način, onda ljudi sami donose odluku, ali to nije prihvaćeno i eto. Ovo je preglasavanje. Trebalo je dati više mudrosti, više razgovora, trebalo je biti četiri-pet kandidata'', kazao je Osmanović, koji je rekao i kako Zvizdić nije dobio 17 nego 16 glasova Predjedništva.

No, Bakir Izetbegović čvrsto stoji uz budućeg državnog premijera rekavši kako je Zvizdić vrlo uspješno radio i uradio sve čega se prihvatio.

''Četiri stotine kranova su samo vidljiv i mjerljiv simbol izvanredno uspješnog mandata u kom je Denis Zvizdić, predvodeći Vladu Kantona Sarajevo, ostvario preko dvije tisuće projekata i skoro udvostručio županijski proračun'', izjavio je Izetbegović.

Kopirati
Drag cursor here to close