Intenzivirati suradnju

Inzko: Upravo sada je pravo vrijeme za suradnju i okretanje ka budućnosti

Vijesti / Flash | 12. 07. 2015. u 17:03 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Najoštrije osuđujem napad na premijera Vučića na dan kada odajemo počast, ne samo žrtvama u Srebrenici, nego i svim nevinim žrtvama u Bosni i Hercegovini i cijeloj regiji'', kazao je visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH Valentin Inzko povodom napada na premijera Republike Srbije Aleksandra Vučića u Potočarima, gdje se održavala komemoracija povodom 20. godišnjice genocida u Srebrenici.

Istaknuo je da očekuje da će nadležni organi obaviti žurnu istragu te da će počinitelji biti procesuirani u skladu sa zakonom, jer je budućnost u nastavku procesa koji vode ka pomirenju, toleranciji, međusobnom uvažanju i općem napretku.

''Podržavam sve one koji svojim izjavama jasno pokazuju opredijeljenost da se mržnji kaže "ne", a tu prije svega mislim na premijera Vučića koji je pružio ruku Bošnjacima, majke Srebrenice, načelnika Durakovića, kao i na Predsjedništvo BiH'', rekao je Inzko.

Poručio je da je sada trenutak, kao nikada ranije, da se intenziviraju odnosi i suradnja, prvenstveno između Sarajeva i Beograda, unutar BiH, ali i u cijeloj regiji te da je potrebno da se svi okrenemo ka budućnosti, kako bi ona bila bolja, posebno za mlade generacije.

Dodao je da međunarodna zajednica, kao i ogromna većina građana u BiH i regiji, neće odustati od ovog cilja, navodi se u pruopćenju iz OHR-a.

Kopirati
Drag cursor here to close