OHR požuruje

Inzko pozvao pet županijskih Skupština da izaberu izaslanike za Dom naroda

Vijesti / Flash | 18. 12. 2014. u 17:38 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Visoki predstavnik Valentin Inzko danas se pismom obratio članovima županijskih skupština u Bosanskopodrinjskoj, Sarajevskoj, Tuzlanskoj, Unsko-sanskoj i Zeničko-dobojskoj županiji kako bi se osiguralo da skupštine u ovim županijama izaberu izaslanike u Dom naroda Parlamenta Federacije BiH.

U pismu je visoki predstavnik podsjetio pet županijskih skupština na obavezu koju imaju prema odredbama Ustava Federacije BiH i Izbornog zakona BiH, te upozorio da je predviđeni rok istekao i da nisu ispoštovali obavezu izbora izaslanika iz svojih županijskih skupština.

Kako je priopćeno iz OHR-a, visoki predstavnik je pozvao županijske skupštine da ispune svoju obavezu i izaberu izaslanike u Dom naroda Parlamenta Federacije bez daljnjeg odlaganja.

''Podrazumijeva se da sve dok se ne formiraju Dom naroda Parlamenta FBiH i Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH ove razine neće moći usvojiti reformske mjere potrebne da se riješe ozbiljni socijalni i ekonomski problemi ove zemlje'', upozorio je visoki predstavnik u svom pismu.

On je također pohvalio Središnje izborno povjerenstvo i izrazio podršku toj instituciji za napore koje je uložila u rješavanje ovog pitanja.

Kopirati
Drag cursor here to close