Upozorenje vlastima

Inzko (opet) podsjeća na veljaču

Vijesti / Flash | 30. 10. 2014. u 13:44 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Prosvjede koje smo u veljači vidjeli u cijeloj Bosni i Hercegovini izuzetno jasno su ukazali na činjenicu da su građani konačno izgubili strpljenje zbog nezadovoljavajućeg učinka političkog establišmenta“, rekao je danas visoki predstavnik Valentin Inzko, dodajući kako se ''najbolja šansa za oporavak Bosne i Hercegovine sve više nalazi ne u uskim okvirima političkih stranaka nego u širem krugu koji obuhvaća stanovništvo BiH u cjelini''.

Visoki predstavnik održao je govor na međunarodnoj konferenciji o europskim integracijama i Zapadnom Balkanu koju je u Pragu organiziralo Ministarstvo vanjskih poslova Češke Republike.

Govoreći ''o neizbježnosti promjene'', visoki predstavnik je rekao da je ''ona prigodna i neophodna jer se sada, nakon izbora, mora pronaći novi način vođenja politike da bi se osigurali konkretni rezultati koje građani traže''.

''To znači da političari troše manje vremena na održavanje mreže nepotizma, a više vremena na stvaranje uslova za otvaranje novih radnih mjesta, posebno za mlade ljude. Razina nezadovoljstva među građanima i dalje je izuzetno visoka'', rekao je Inzko.

''Nove vlasti mogu se suprotstaviti ovoj plimi nezadovoljstva ili pokušati da idu uz plimu i nastoje da nezadovoljstvo građana pretvore u impuls koji će voditi ka političkom i ekonomskom napretku. Realno gledanje na stvari, u jednakoj mjeri kao i optimizam, navode me na pomisao da su argumenti u korist promjena daleko uvjerljiviji nego argumenti u korist dosadašnjeg načina rada'', kazao je Inzko, priopćeno je iz OHR-a.

Kopirati
Drag cursor here to close