Put BiH

Inzko: BiH je na pravom putu

Vijesti / Flash | 29. 09. 2016. u 16:30 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Politička situacija u Bosni i Hercegovini je puna izazova, ali su nagrade za rješavanje prepreka velike, i međunarodna zajednica je opredijeljena pomoći građanima da te prepreke pređu'',  kazao je danas visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko, dodajući da građani BiH žele prosperitet, sigurnost i europske integracije te da su "političari koji bi pokušali da tome stanu na put, kao kralj Knut koji pokušava zaustaviti plimu".

To je izjavio obraćajući se sudionicima 7. ekonomskog foruma Centralne i Istočne Evrope koji se održava u austrijskom gradu Veldenu, gdje je BiH opisao kao "zemlju koja pruža istinske šanse za poslovanje", kojoj je sada potrebno praktično partnerstvo u oblasti trgovine i investicija.

Podsjetio je investitore na blizinu BiH tržištu Europske unije, njenu obrazovanu i kvalificiranu radnu snagu, povoljnu fiskalnu politiku s jednim od najmodernijih i najefikasnijih sustava neizravnog oporezivanja u jugoistočnoj Europi, te druge prednosti koje naša zemlja ima u ponudi.

''Sada, kada je BiH poduzela ključni korak, a to je apliciranje za članstvo u EU, nalazimo se na pravom putu'', rekao je Inzko.

To je, istakao je, put koji otvara mogućnosti za građane BiH, kao i mogućnosti za perspektivne partnere izvan zemlje koji razmišljaju o poslovanju u BiH, priopćeno je iz OHR-a. 

Kopirati
Drag cursor here to close