Jel vas zanima?

Inicijativa za monitoring: Javna objava materijala sa sjednice

Vijesti / Flash | 12. 02. 2016. u 11:09 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Inicijativa za monitoring europskih integracija u Bosni i Hercegovini smatra da, imajući za cilj povećanje transparentnosti rada Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH (FBiH), postoji objektivna potreba da se materijali uz dnevni red sjednica objavljuju prije njihovog održavanja.

Također, dodali su, neophodno je da se objavljuju i informacije o terminima zasjedanja radnih tijela - odbora i komisija Zastupničkog doma Parlamenta FBiH.

Stoga, Inicijativa za monitoring europskih integracija predlaže da se informacije o pitanjima o kojima se raspravlja pred Zastupničkim domom i njegovim radnim tijelima objavljuju na službenoj web stranici Parlamenta FBiH.

Ovakav prijedlog, kažu, ima i pravno utemeljenje, kako u Poslovniku o radu Zastupničkog doma Parlamenta FBiH, tako i u odredbama Programa rada ovog doma, na mjestima gdje se poziva i obavezuje na transparentnost rada.

Također napominju da ovakvu praksu već duže vrijeme primjenjuju Parlamentarna skupština BiH, Narodna skupština Republike Srpske te Dom naroda Parlamenta FBiH. Pristup zakonodavnih organa u kojem se sve informacije objavljuju na službenim web stranicama doprinosi povećanju transparentnosti njihovog rada, priopćeno je iz Inicijative za monitoring europskih integracija u BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close