Crna Gora

Inficirane bebe odlaze u Beograd na dodatne pretrage

Vijesti / Flash | 25. 12. 2014. u 11:41 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Viša državna tužiteljstva u Bijelom Polju i Podgorici razmatraju rezultate istrage u slučaju smrti jedne i inficiranja četiri bebe u Opštoj bolnici u Bijelom Polju i Kliničkom centru Crne Gore, priopćilo je Vrhovno državno tužiteljstvo i najavilo da će nakon razmatranja uslijediti odgovarajuće odluke, prenosi Tanjug.

U međuvremenu, otac preminule bebe Slaviša Knežević kaže da nisu obaviješteni je li neki napredak u istrazi postignut i u izjavi Anteni M dodaje da je peticija koja je potpisivana u Bijelom Polju da se ostale četiri zaražene bebe pregledaju u inozemstvu "urodila plodom".

"To je potpisano, završeno. Roditelji su bili na konziliju, ali ne znam kada će biti poslate. Ministarstvo zdravlja će to financirati i djeca će biti upućena u Institut za majku i dijete u Beogradu", objašnjava Knežević.

U Kliničkom centru je od 3. do 13. studenog primljeno petoro novorođenčadi sa infekcijom dobijenom u bjelopoljskoj bolnici, od kojih je jedno preminulo 11. studenog, nakon čega je pokrenute istraga o uzrocima infekcija.

Ministar zdravlja Miodrag Radunović i direktor bjelopoljske bolnice Tomislav Jeremić podnijeli su ostavku na te funkcije, zbog propusta u zdravstvenom sistemu.

Kopirati
Drag cursor here to close