Čeka upute iz Malezije

Indija prekida potragu za avionom

Vijesti / Flash | 16. 03. 2014. u 08:40 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Indija je danas objavila da prekida operacije potrage za Boeingom 777 zrakoplovne kompanije Malaysia Airlines, nestalim prije osam dana, na zahtjev Malezije koja usklađuje operacije i trebala bi dati nove upute.

Operacija se prekida. Čekamo nove upute Malezije. Ništa nije otkriveno u potrazi u subotu, rekao je Harmit Singh, glasnogovornik oružanih snaga za otoke Andaman i Nicobar. Danas nije poletio nijedan avion u potragu, dodao je.

Indija je rasporedila šest brodova i pet aviona u jednom dijelu Bengalskog zaljeva i oko otoka Andaman i Nicobar.

Malezijske vlasti objavile su u subotu da deaktiviranje sustava za komunikaciju na letu MH370 i njegova nagla promjena smjera prema Indijskom oceanu ukazuju na "namjerni čin nekoga" u avionu, koji je nastavio letjeti još gotovo sedam sati.

Malezijska policija izvršila je pretres stanova dvojice pilota Boeinga te istražuje simulator leta koji je kapetan imao kod kuće, piše u današnjem priopćenju ministarstva prometa. Policija je pretresla stan pilota u subotu. Policajci su razgovarali s obitelji, a stručnjaci i dalje proučavaju njegov simulator leta. Policija je također izvršila pretres stana kopilota, piše u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close