Edin Dilberović

Imenovan novi direktor DEI-a

Vijesti / Flash | 19. 11. 2015. u 17:54 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vijeće ministara BiH imenovalo je Edina Dilberovića za direktora Direkcije za europske integracije Vijeća ministara Bosne i Hercegovine kao najboljeg kandidata s rang liste uspješnih kandidata, koju je predložila Agencija za državnu službu BiH, a nakon završenog javnog natječaja.

Vijeće ministara je razriješilo Nevenku Savić s dužnosti direktora Direkcije.

Agencija za razvoj visokog obrazovanja

Vijeće ministara BiH imenovalo je dosadašnjeg direktora Huseina Nanića za vršitelja dužnosti direktora Agencije za razvoj visokog obrazovanja i osiguranja kvalitete, do imenovanja novog direktora ove agencije.

Ministarstvo civilnih poslova zaduženo je da, u skladu sa Zakonom o ministarskim imenovanjima, imenovanjima Vijeća ministara i drugim imenovanjima Bosne i Hercegovine, provede natječajnu proceduru za izbor i imenovanje direktora ove agencije jer je dosadašnjem direktoru istekao mandat.

Upravni odbor UN-a

Vijeće ministara BiH imenovalo je zamjenike predsjedavajućeg Vijeća ministra i ministre financija i trezora Vjekoslava Bevandu i vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Mirka Šarovića te ministra civilnih poslova Adila Osmanovića u Zajednički upravni odbor Ujedinjenih naroda za stratešku koordinaciju i praćenje provođenja UN Programa (2015 – 2019).

Na ovaj način ispunjeni su uvjeti za formiranje ovog upravnog odbora, nakon što su entitetske vlade imenovale svoje predstavnike.

Zajednički upravni odbor je strateško, a ne tehničko tijelo zbog čega su i izvršena imenovanja na ministarskom nivou. Njegovo formiranje proisteklo je iz dokumenta Zajednički program i proračunski okvir UN za Bosnu i Hercegovinu (2015 – 2019); Okvir razvojne pomoći Ujedinjenih naroda, koji je Vijeće ministara BiH usvojilo sredinom svibnja ove godine, priopćeno je iz VMBiH.

Kopirati
Drag cursor here to close