bez promjena

Imena i sumnjive organizacije iz BiH na "crnoj listi" SAD-a

Vijesti / Flash | 12. 02. 2016. u 09:27 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ured za kontrolu inozemnih sredstava Ministarstva financija SAD objavila je ažuriranu takozvanu "crnu listu", odnosno popis na kojem se nalaze posebno označene osobe i subjekti, a na njoj je i više imena iz BiH koji su sumnjivi uglavnom zbog ratnih zločina, kriminala i terorizma.

U odnosu na popise iz prethodnih godina nema značajnih promjena, pa su na njoj i dalje Radovan Karadžić, Momčilo Krajišnik, Biljana Plavšić, Sonja Karadžić-Jovićević, Ljiljana Zelen-Karadžić, Aleksandar Karadžić, Milovan Bjelica i Ljubomir Borovčanin. Tu su i Stojan Župljanin, Duško Sikirica, Milan Simić, Stanko Sopta, Dragan Spasojević, Milomir Stakić, Radovan Stanković, Novak Stepanović, Jovan Đogo, Dragan i Drago Nikolić, Naser Keljmendi i njegovi sinovi Besnik i Liridon Keljmendi.

Na popisu je i SDS, kao i brojne organizacije iz FBiH poput Preporoda islamske tradicije, Al Furkana, Al Haramejna, Taibah International, Benevolence international foundation i druge. Iz američkog Ministarstva financija su poručili da oni koji se nalaze na popisu trebaju podnijeti zahtjev u kojem trebaju navesti argumente ili dokaze koji predstavljaju dovoljnu osnovu za brisanje sa liste, prenosi Glas Srpske.

Kopirati
Drag cursor here to close