Prijetnja

Imam izdao fetvu: 'Pobijte sve koji imaju veze s tim filmom'

Vijesti / Flash | 18. 09. 2012. u 16:39 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Američki centar za nadzor islamističkih stranica, SITE, priopćio je kako je Ahmad Fuad Ašuš na internet forumima džihadista, uputio prijetnju redatelju i glumcima filma 'Nevinost muslimana'. Film, čiji je 14-minutni dio objavljen na internetu, vrijeđa proroka Muhameda i naziva islam 'rakom'. Snimljen je u kolovozu 2011., u produkciji jednog egipatskog Kopta iz Los Angelesa i američkih evanđelista.

''Izrodi' koji su snimili ovaj film su nevjernici', naveo je Ašuš u fetvi. 'Izričem fetvu i pozivam mlade muslimane u Americi i Europi da je poštuju, što znači ubojstvo redatelja, producenta, glumaca i svih onih koji su doprinijeli nastanku i promociji filma', piše u tekstu fetve.

'Zato požuri, požuri, muslimanska mladeži Amerike i Europe i daj tim prljavcima lekciju koju će razumjeti svi majmuni i svinje u Americi i Europi. Neka vas Alah vodi i podari vam uspjeh', naveo je egipatski imam. Šef Hezbolaha, šeik Hasan Nasrallah, pozvao je u ponedjeljak na prosvjedu u Bejrutu, na stalne prosvjede protiv filma 'Nevinost muslimana', a prosvjedi su istog dana održani u Indoneziji i Afganistanu, uz dvije žrtve u Pakistanu.

'Ovo je početak ozbiljnog pokreta koji se mora nastaviti diljem muslimanskog svijeta u obranu Božjeg proroka. Sve dok je krvi u nama, nećemo šutjeti na uvrede upućene našem proroku', rekao je Nasrallah u jednom od rijetkih pojavljivanja u javnosti. 'SAD moraju shvatiti kako će prikazivanje filma u cijelosti u svijetu imati ozbiljne, vrlo opasne posljedice', dodao je.

Policija je u ponedjeljak odvela obitelj tvorca filma na sigurnu lokaciju. Prvi prosvjedi protiv filma u kojem se izruguje islam i prorok Muhamed izbili su u utorak, 11. rujna, ispred američkog veleposlanstva u Kairu, a samo nekoliko sati kasnije napadnut je američki konzulat u Bengaziju, u Libiji, gdje je ubijen američki veleposlanik Christopher Stevens i još tri djelatnika.

Kopirati
Drag cursor here to close