Izbori

Ima prostora za Mostar

Vijesti / Flash | 06. 05. 2016. u 06:31 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

SDA i HDZ-u kažu nastavljaju tragati za rješenjima koja bi dovela do toga da i Mostarci mogu glasovati 2. listopada.

Šefik Džaferović, potpredsjednik SDA i zamjenik predsejdatelja Zastupničkog doma Parlamenta BiH, rekao je za Dnevni avaz kako je ta stranka zajedno sa SBB-om opredijeljena za nastavak pregovora.

''SDA u koaliciji sa SBB-om vodi razgovore s drugim političkim strankama kako bi se konačno iznašlo rješenje za Grad Mostar, a koje podrazumijeva Mostar kao jedinstven grad u kojem su svi građani ravnopravni i koje isključuje dominaciju bilo koga nad bilo kime. Ukoliko bude dobre volje i kod drugih političkih stranaka, da se na ovim principima iznađe rješenje, mi smo opredijeljeni za dogovore koji idu u tom pravcu'', rekao je Džaferović.

Nije mogao precizirati u kojem bi se roku mogli konkretizirati prijedlozi i razgovori, ali je optimist da bi izbori u Mostaru mogli biti održani ove godine.

''Ako bismo u sljedećih nekoliko tjedana postigli rješenje, sasvim je sigurno da bismo bili u prilici da imamo lokalne izbore u Mostaru u listopadu ove godine'', rekao je.

Opredijeljenost za nastavak postoji i u HDZ-u, rekla je za Avaz Borjana Krišto, potpredsjednica te stranke i zamjenica predsejdatelja Zastupničkog doma Parlamenta BiH.

''Mislim da ima prostora da se još zasjeda, da se razgovara i da se dođe do određenog kompromisa. Ako bi se postigao taj dogovor, prije svega politički, to bi bilo neko jamstvo da postoji osnova da u parlamentarnoj proceduri dođe do izmjena Izbornog zakona u dijelu koji se odnosi i na provedbu lokalnih izbora u Mostaru'', rekla je kaže Krišto.

Kopirati
Drag cursor here to close