Dobrinja

Igranje priopćenjima: Svi peru ruke nakon dječakove smrti

Vijesti / Flash | 06. 10. 2015. u 12:27 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Svi se utrkuju da operu ruke od igrališta kojim su se prije godinu dana busali o prsa'', objavio je portal Radija Sarajevo nakon tragedije na igralištu na Dobrinji u kojoj je smrtno stradao 12-godišnjak nakon što je na njega pao gol.

Naime, sa stranice Općine Novi Grad izbrisano službeno priopćenje od 7. svibnja 2014. godine u kojem je jasno stajalo da je ovo igralište dato na upravljanje firmi Lokom.

''Nakon što su u Općini, vjerujemo, shvatili da živimo u dobu u kojem se digitalni tragovi ne mogu tek tako izbrisati, sporno priopćenje je minuta vraćeno na službenu stranicu'', navodi portal koji je javnost upozorio da je sarajevska općina pokušala prikriti dio odgovornosti i povezanost s igralištem.

U spomenutom priopćenju stoji da je projekt rekonstrukcije vodila Općina Novi Grad i da će "igralište biti dato na upravljanje javnom preduzeću 'Lokom'".

No, reagirala je i Općina izrazivši žaljenje zbog ovog događaja da je navedeno igralište izgrađeno 80-tih godina kada i naselje Dobrinja i da je to javna površina u sklopu naselja.

''Općina Novi Grad je prije dvije godine izvršila djelomičnu sanaciju igrališta u sklopu koje je popravljena ograda i postavljena umjetna trava na igralištu, međutim, kada je u pitanju mobilijar igrališta zadržan je postojeći, a radi se o mobilnim golovima koji nisu pričvršćeni za podlogu. Općina je nakon djelimične sanacije ovog igrališta imala namjeru isto dati u nadležnost općinskog p0duzeća "Lokom", koje upravlja sportskim objektima u vlasništvu Općine, međutim to formalno pravno nije bilo moguće provesti, obzirom da se radi o javnoj površini'', navela je Općina.

Inače, na igralištu je dvanaestogodišnji dječak tragično izgubio život nakon što je na njega pala stativa od gola, teška 70 kilograma.

Građani Sarajeva odlučili su se na prosvjed. No, mnogi im zamjere na sporosti jer će prosvjed biti organiziran tek u nedjelju.

Kopirati
Drag cursor here to close