Mimo zakona

I SDP protiv imenovanja policijskog komesara HNŽ-a

Vijesti / Politika | 01. 10. 2014. u 12:45 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Klub zastupnika SDP-a BiH u Skupštini Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) uputilo je prosvjed zbog imenovanja komesara županijskog MUP-a čime se, kako iz tog kluba navode, još jednom podsjetilo sve građane ove županije i države BiH koliko je atribut "nezavisan", zapravo poprilično relativan pojam.

''Načinom na koji je provedeno imenovanje policijskog komesara pokazalo je kako je Neovisni odbor djeluje nezavisno o ustavu, zakonu, propisanim procedurama i etičkim normama, a očito po političkom diktatu određenih političkih stranaka ili više njih'', navodi se u priopćenju hercegovačko-neretvanskog Kantonalnog odbora SDP-a BiH.

U njemu se dodaje kako činjenica da je Neovisni odbor imenovalo policijskog komesara iz reda istog naroda, iz kojeg dolaze svi drugi rukovodeći kadrovi u MUP-u HNŽ-u, pokazuje da su djelovali nezavisno o Ustavu FBiH.

"Proizvoljnim ocjenjivanjem prijavljenih kandidata za poziciju komesara, bez definiranih kriterija, kao i neformalnim načinom sazivanja sjednice tijela, jasno se pokazalo da tzv. Neovisni odbor djeluje nezavisno o propisanim procedurama", stoji u priopćenju.

Na izbor policijskog komesara HNŽ-a reagirala je i mostarska SDA navodeći kako je izbor izvršen mimo zakona te da je rad neovisnog odbora pod upitnikom budući da je jedan član podnio ostavku.

Kopirati
Drag cursor here to close