Na pola puta

I sastanak Čovića i Izetbegovića u restoranu

Vijesti / Flash | 02. 08. 2016. u 14:59 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Večeras u 18 sati u restoranu Orahovica u Konjicu održat će se sastanak Dragana Čovića i Izetbegovića, saznaje bh. novinska agencija Patria.

Zahladnjeli odnosi partnera HDZBiH i SDA pokušat će se otopliti na hercegovačkom suncu. Baš kao što su se Izetbegović i Dodik našli na pola puta tako će i današnja "radna večera" biti na pola puta.

Uz čelnike stranke, sastanku će nazočiti i premijer BiH Denis Zvizdić, premijer FBiH Fadil Novalić, te ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda i ministrica financija FBiH Jelka Milićević.

Podsjetimo, čelnici Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine (HDZ BiH) i Stranke demokratske akcije (SDA) Dragan Čović i Bakir Izetbegović u utorak su nastavili razmjenjivati teške uzajamne optužbe zaoštravajući retoriku kojom su komentirali ishod nedjeljnog sastanka na kojemu su Izetbegović i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik dogovorili model mehanizma koordinacije odnosa BiH s Europskom unijom.

U odvojenim intervjuima za lokalne medije Čović i Izetbegović su jedan drugog otvoreno optužili za blokiranje nastavka reformi i izigravanje već postignutih dogovora, što je prvi takav slučaj otkako su HDZ BiH i SDA postali partnerima u vlasti nakon izbora 2014. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close