Prepucavanje u RS-u

I nakon izgubljenog spora Bosić tvrdi: Dodik je ukrao milijune

Vijesti / Flash | 21. 01. 2016. u 17:42 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Mladen Bosić dobio je presudu Osnovnog suda u Banja Luci po tužbi Milorada Dodika, u kojoj je sudac Snježana Savić prihvatila nalaz vještaka neuropsihijatrijske struke o teškom psihičkom stanju Milorada Dodika koje je tobože nastalo zbog izjave da je ukrao milijune, potvrđeno je iz SDS-a.

Bosić navodi da je presuda očekivana jer je sutkinja odbila sve njegove svjedoke, te nije prihvatila nijedan zahtjev da sud traži dostavu originalne dokumentacije od institucija koje su to odbile uraditi po zahtjevu tuženog.

''Presuda obuhvaća šest hiljada KM kazne i dvije tisuće i četiri stotine KM troškova suđenja. Ne sporeći vještakov nalaz o Dodikovom neuropsihijatrijskim problemima, sasvim je sigurno da uzrok njihovog nastanka nije moja izjava. Ovakav ishod spora je očekivan s obzirom da je sutkinja u startu odbila sve moje svjedoke, kao i da nije prihvatila nijedan zahtjev da sud traži dostavu originalne dokumentacije od institucija koje su to odbile uraditi po zahtjevu tuženog'', kaže Bosić.

Naglašava da u presudi nije uzet u razmatranje “nijedan dokaz iz obilne dokumentacije o kriminalu i korupciji u Republici Srpskoj za koji je izravno ili neizravno odgovoran Milorad Dodik, od nesrazmjere u prihodima i imovini u imovinskim kartonima, do mnogobrojnih afera”.

''Sutkinja bazira svoju presudu na tvrdnji da Milorad Dodik nije ukrao zato što nije pravosnažno presuđen, iako ja nikada nisam ni tvrdio da je Dodik pravosnažno presuđen, nego da je ukrao milijune'', navodi Bosić.

Dodaje da to ne znači da u skoroj budućnosti neće “proraditi” pravna država i da “kriminal vrha vlasti neće dobiti i sudski epilog, za što je potrebno da pravosuđe radi nezavisno u skladu s zakonom”.

''Kakva god bila presuda suda, ona ne može promijeniti činjenicu da je Milorad Dodik odgovoran za kriminal milijunskih razmjera kojim je opljačkana Republika Srpska, te da je zloupotrebom položaja, nesavjesnim poslovanjem, trgovinom političkim uticajem i na druge načine ostvario sebi i drugim povezanim osobama nezakonitu imovinsku korist u milijunskim iznosima'', navodi Bosić.

Naglašava da će istrajati u borbi da se Republika Srpska “otme iz ruku gangstera koji su spremni na sve kako bi zadržali ogromno bogatstvo nastalo pljačkom RS”.

Kopirati
Drag cursor here to close