Svim sredstvima

I Bošnjački pokret protiv entiteta i tuđmanizacije hrvatske politike

Vijesti / Flash | 13. 01. 2015. u 11:29 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bošnjački pokret za ravnopravnost naroda poziva političke predstavnike u vlasti entiteta i države BiH ''da svima daju jasno do znanja opredjeljenja bošnjačkog naroda na očuvanju cjelovite države BiH kao buduće članice NATO-a i EU i ukažu na sve opasnosti za mir u ovoj regiji s kojim se sve češće poigravaju političari susjednih zemalja reafirmirajući politike i dogovore Tuđmana i Miloševića s početka devedesetih godina prošlog stoljeća.

Predsjednik Bošnjačkog pokreta za ravnopravnost naroda Sejfudin Tokić priopćio je da ''izbor Kolinde Grabar-Kitarović za predsjednicu RH i njezine euforične izjave da će podržati formiranje hrvatskog entiteta u BiH nedvosmisleno govore o 'tuđmanizaciji' politike susjedne Hrvatske prema BiH''.

''Nova predsjednica u pobjedničkoj euforiji u svojim izjavama prigrlila je Tuđmanovu politiku i ideju posebne hrvatske teritorijalne jedinice u BiH kao svoje odrednice u budućem radu, očito zaboravljajući da je Tuđmana od suđenja u haaškom tribunalu zbog politike koju je vodio preduhitrila smrt a da je vodstvo Hrvata u BiH koji su stvarali Herceg Bosnu s Jadrankom Prlićem na čelu presudom haaškog tribunala osuđeno na višedecenijsku zatvorsku kaznu. Nakon svih žrtava bošnjačkog naroda u obrani države koji se mjere stotinama tisuća ljudskih života i milijunima raseljenih nova predsjednica susjedne države ipak priziva nastavak Tuđmanove politike i realizaciju etničke podjele BiH'', navodi Tokić u priopćenju povodom izbora nove predsjednice Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović i njezinih izjava vezanih za BiH.

Istaknuo je kako da "zapanjujuća šutnja predstavnika BiH, posebno bošnjačkih političara u vlasti BiH, na ovakve izjave može zavarati mnoge da će im biti dozvoljeno da s " tuđmanizacijom " Hrvatske tu politiku pokušaju prenijeti u BiH".

''Bošnjaci ma gdje živjeli na zemaljskoj kugli i drugi patrioti BiH svim sredstvima će se suprotstaviti očitim pokušajima podjele države BiH'', navodi Tokić, priopćio je Bošnjački pokret za ravnopravnost naroda.

Kopirati
Drag cursor here to close