6.4.

HVO Sarajevo čestita Dan grada Sarajeva

Vijesti / Flash | 05. 04. 2014. u 12:12 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Udruga organizatora otpora, umirovljenih i demobiliziranih branitelja HVO Sarajevo, na čelu s Marinkom Pejićem, uputila je danas svim građanima Sarajeva čestitku u povodu 6. travnja - Dana Grada Sarajeva.

- Naša udruga proslavlja Dan Grada Sarajeva, jer sve što se događalo tog datuma postalo je simbol otpora njegovih građana svim oblicima fašizma, šovinizma i radikalizma. Kada je u travnju 1992. godine počelo razaranje glavnog grada BiH, članovi naše udruge, okupljeni tada u Hrvatskom gospodarskom društvu BiH, pridružili su se općenarodnom pokretu otpora u Sarajevu, a 29. svibnja 1992. godine službeno je utemeljen HVO Sarajevo.

Ponosni smo jer su naši članovi dali značajan doprinos obrani Grada i njegove multinacionalne, multikulturalne i multikonfesionalne strukture - istaknuo je Marinko Pejić, prvi predsjednik HVO Sarajevo i sadašnji predsjednik Udruge organizatora otpora, umirovljenih i demobiliziranih branitelja HVO Sarajevo, priopčeno je iz Udruge organizatora otpora, umirovljenih i demobiliziranih branitelja HVO.

Kopirati
Drag cursor here to close