Sporni poticaji

HSS: Lijanovići razaraju poljoprivredu i demokraciju

Vijesti / Flash | 26. 05. 2012. u 12:20 M.U.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Končno je svima jasno da Narodna stranka Radom za Boljitak novcem iz federalnog proračuna kupuje glasove! Nebrojeni su dokazi o ovom kriminalu da HSS ne vidi ikakvu potrebu da se ovo dodatno dokazuje", stoji u priopćenju Hrvatske seljačke stranke BiH.

"Hrvatska seljačka stranka smatra ovu notornu činjenicu pogubnom za dva vrlo važna segmenta bosasnkohercegovačkog života: Demokraciju i poljoprivredu.

Braća Lijanovići, kao idejni tvorci kriminala bez presedana u kojem novac namijenjen poljoprivredi neskriveno prebacuju svojim stranačkim aktivistima, ne samo da nisu kažnjeni nego zauzimaju najviše pozicije političkog i društvenog života; da ne navodimo koje sve pozicije braća obnaša.

Dijeljenje poljoprivrednih poticaja nepoljoprivrednicima u prvom redu otima poljoprivrednicima kruh iz usta, i time ovu granu ekonomije vraća u ratne uvjete. S druge strane, Lijanovići čine predstojeći izborni proces potpuno besmislenim. Kako, naime, da se stranke natječu ravnopravno i u skladu sa zakonom, kada Lijanovići u općine bez vijećnika "ulažu“ od 200.000 do 4 milijuna KM, a proračuni ostalih parlamentarnih stranka u legalnim prihodima ne dostižu ni 5% tog iznosa!!!

Hrvatska seljačka stranka će nastupiti na lokalnim izborima, ali bez obzira na svoj rezultat neće moći stati u kraj Lijanovićima ako se za to ne pobrinu trentuno vladajuće stranke i za gore navede kriminalce i njihove pomagače ne strpaju u zatvor!", ističe se u priopćenju HSS-a.

Kopirati
Drag cursor here to close