Zavrtanje slavine

HSP traži da se zabrani financiranje HDZ-a i SDA zbog Mostara

Vijesti / Flash | 10. 07. 2017. u 06:39 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatska stranka prava (HSP) pozvala je visokog predstavnika u BiH Valentina Inzka da obustavi sve isplate s utvrđenih proračunskih pozicija za potrebe financiranja političkih stranaka iz proračuna BiH, proračuna Federacije BiH i proračuna Hercegovačko-neretvanske županije, dok se ne usvoji izborni zakon za Grad Mostar.

U HSP-u smatraju kako je najveća odgovornost na Stranci demokratske akcije (SDA) i Hrvatskoj demokratskoj zajednici (HDZ) BiH te financiranje trebate ukinuti prije svega tim dvjema strankama, navodi se u priopćenju.

''Upravo ove dvije stranke i najveći kočničari održavanja izbora i iskorištavanja postojećeg stanja u kojem su podijelili Proračun Grada Mostara između sebe na način nemiješanja u međusobno trošenje i izvršenje Proračuna ali i revizije potrošnje javnih sredstava'', navodi HSP.

HSP smatra kako dugogodišnje opstruiranje provođenja izbora u Mostar predstavlja kršenje Daytonskog mirovnog sporazuma te da takvo ponašanje visoki predstavnika mora sankcionirati.

''Poštovani Visoki predstavniče Valentine Inzko, ako višegodišnja opstrukcija neprovođenja izbora u Gradu Mostaru, nije čisto kršenje Mirovnog sporazuma, onda mi zbilja ne znamo što to jeste i čemu služe Bonnske ovlasti. Sredstva možete preusmjeriti kao i tada, na račune za socijalne potrebe i skrb, i to za ustanove: Sveta obitelj, Los Rossales, Caritas, te pomoć djeci, za kućnu njegu teških bolesnika i socijalno najugroženijih'', navodi HSP.

Kopirati
Drag cursor here to close