Glavni stan

HSP kažnjava trojku

Vijesti / Flash | 11. 04. 2016. u 12:33 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Glavni stan Hrvatske stranke prava (HSP) Bosne i Hercegovine održao je u nedjelju u Usori treću sjednicu tijekom koje se razmatralo aktualno stanje u stranci, te aktualno stanje u državi, s posebnim osvrtom na predstojeće općinske izbore.

Kako je danas priopćeno iz Ureda za informiranje HSP-a BiH, tijekom sjednice razmatrana je informacija o održavanju sjednice Predsjedništva HSP-a BiH u Kiseljaku, te je utvrđeno kako Predsjedništvo nije imalo kapacitet donošenja odluka, pa su one proglašene ništavnim i stavljene izvan snage budući da je od 14 članova Predsjedništva na navedenoj sjednici bilo nazočno njih sedam.

Također su pozvani novoizabrani predsjednici Zajednice pravaških žena 'Kraljica Jelena' i Zajednice hrvatskih branitelja 'Vitez Blaž Kraljević' da u što skorije vrijeme u Glavno tajništvo stranke dostave dokumentaciju s osnivačkih zborova ove dvije organizacijske cjeline Hrvatske stranke prava BiH.

Na sjednici je predsjednik Glavnog stana Zvonko Jurišić pokrenuo stegovni postupak protiv Viktora Kvesića, nakon čega je predsjednik Časnog suda izvijestio Glavni stan kako se trenutno pred Časnim sudom pored ovog vode još dva stegovna postupka, protiv Berislava Eleza i Željka Stipića, te da i pored medijskih napisa, osim ova tri stegovna postupka, nikakvi drugi stegovni postupci nisu pokrenuti.

Glavni stan je usvojio Odluku o zabrani sudjelovanja u radu tijela HSP-a BiH za tri osobe protiv kojih je pokrenut stegovni postupak, do okončanja stegovnog postupka, a donesena je odluka o opozivu trojice navedenih dužnosnika, čime se oni razrješuju dužnosti koje su imali u Stranci.

Ponovo je ukazano na tešku gospodarsku i sigurnosnu situacija u BiH i kako, već niz godina, posebice Hrvati, napuštaju ovu državu tražeći bolje uvjete života u inozemstvu.

Istaknuto je kako HSP BiH ne smije učiniti ništa što će još više ugroziti položaj Hrvata, te da je na predstojećim izborima poželjno i potrebno koalirati s drugim strankama s hrvatskim predznakom, kako bi se u općinskim ili gradskim vijećima dobio, što je moguće veći broj vijećnika koji će zastupati interese Hrvata.

Naglašeno je kako se posebice treba voditi računa o koaliranju za izbore za načelnike općina, ali i da se pri formiranju eventualnih koalicija treba poštivati volja lokalnih organizacija Hrvatske stranke prava BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close