Hrvatska

HSP će okupiti dragovoljce koji će braniti granice?

Vijesti / Flash | 21. 11. 2014. u 13:44 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik HSP Daniel Srb na konferenciji za novinare izjavio je danas kako Hrvatska "treba hitno poslati oružane snage na granicu sa Srbijom", ocjenivši da je povratak Vojislava Šešelja u Srbiju planiran i opasan za budućnost odnosa Srbije i Hrvatske.

Naglasio je kako i Vlada i predsjednik Josipović trebaju hitno reagirati i vojskom osigurati mjesta u kojima može doći do eventualnih provokacija, poput Baranje i Vukovara, ali i cijelu Hrvatsku granicu prema Srbiji.

Srb je rekao da je "povratak Vojislava Šešelja planiran kao dio projekta "ukrajinizacije Srbije", te dodao da ukoliko hrvatska država ne osigura svoje granice "HSP će okupiti dragovoljce koji će braniti granice".

"Mi u Hrvatskoj moramo biti svjesni da će Šešelj već u roku od mjesec dana na svojim skupovima imati i više od sto tisuća ljudi, među kojima će biti i njegovi istomišljenici iz Hrvatske," rekao je Srb. Dodao je da su "aktualni srbijanski političari Šešeljevi učenici i bivši suradnici".

Zamjerio je što "ne reagiranje na puštanje Šešelja i njegovu ratnohuškačku retoriku neće zaštiti Hrvatsku", te da su priče o "manijaku i luđaku" tek priče, jer se iza Šešeljeve misije krije pažljivo planiran projekt, prenosi Hina.

Predsjednik HSP smatra da se vrlo brzo mogu očekivati na hrvatskom prostoru prvo političke provokacije, a "onda i neki drugi oblici djelovanja". To se posebno odnosi na višenacionalne sredine, a što će sve skupa rezultirati ponovnim napetostima, odnosa između dvije države, rekao je Srb.

Kopirati
Drag cursor here to close