Priopćenje

HSP BiH odgovara na ''podvale HDZ-a''

Vijesti / Flash | 30. 01. 2014. u 05:57 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iz Ureda za informiranje HSP-a BiH reagirali su na optužbe Hercegovačko-neretvanskog odbora HDZ-a BiH koji ih je optužio zbog potpore ''apsolutno opravdanim sindikalnim aktivnostima''.

Unatoč napadima HSP i dalje ostaje pri stavu kako je neprimjereno da policajci, učitelji i roditelji svoje nezadovoljstvo izražavaju na ulici. Problemi se u demokratski uređenim društvima rješavaju razgovorima i međusobnim uvažavanjem te iznalaženjem kompromisa, navode iz HSP-a.

Dodaju kako je svoj ''arogantni stav prema učiteljima, policajcima, komunalcima i roditeljima učenika vlast najjasnije izrazila smještajući ih u blato iza Gradske vijećnice, iako su sindikati zahtijevali održavanje prosvjeda na platou ispred Gradske vijećnice. To smatramo ponižavanjem. Iako u blatu, prosvjednici su gospodo HDZ-ovci pokazali svoje dostojanstvo i čiste obraze. A vi? Jesu li vaši obrazi gospodo čisti ili blatnjavi?''

Stožernici optužuju HSP BiH da je tijekom protekle tri i pol godine, rasprodao hrvatske nacionalne i političke interese. Pa gospodo draga, tko ovaj narod pljačka dvadeset godina? Zar pljačka hrvatskoga puka nije najveća moguća izdaja nacionalnih interesa? Sanader je završio u zatvoru, a njegovi učitelji iz BiH još su na slobodi. Do kada? Tko je opljačkao Sokol, Šume Herceg-Bosne, Žitopromet i ostala poduzeća koja su bila i te kako vrijedna. Jesu li HSP-ovci istjerali radnike na ulicu i obogatili se na muci radnika?

Vaša dezinformacija kako mi nismo povećali plaće proračunskim korisnicima Zapadnohercegovačke županije je blijedi pokušaj obmanjivanja javnosti. Svi korisnici proračuna ŽZH-e jako dobro znaju koliko su im primanja porasla tijekom našega obnašanja vlasti.

A što se tiče zaduženja pa upravo ste vi iz HDZ-a, koji ste na vlasti u HNŽ-u nedavno objavili kako ste dodatno zadužili HNŽ-e za 14 milijuna KM, plus 4 milijuna kamata. Tužna je činjenica da Vi gospodo unatoč zaduženju od 14 milijuna niste u stanju isplatiti prijevoz učenicima, a kamoli povećati plaće korisnicima proračuna.

S druge strane za normalna društva i normalne političare i političke stranke bila bi sramota podmetati i manipulirati između županije i grada o problemima u svezi prijevoza za učenike i nastavnike kada se zna da je HDZ na vlasti i u Gradu Mostaru i u Hercegovačko-neretvanskoj županiji. Praktično se HDZ ne može dogovoriti sam sa sobom, a spreman je drugima dijeliti lekcije, navode iz Ureda za informiranje HSP-a BiH.

Na kraju priopćenja HSP BiH se nada kako je ovo početak kraja jedne dugogodišnje nenarodne vladavine i pljačke hrvatskih dobara u BiH. Svako očitovanje onih koji su s onu stranu naroda smatrat ćemo još jednim korakom prema kraju politike krađe, podvala, lažnih obećanja i manipuliranja nacionalnim i vjerskim osjećajima što je temeljna matrica vladavine obadva HDZ-a.

Kopirati
Drag cursor here to close