Bosanska Posavina

HSP BiH bogatija za četiri nove podružnice

Vijesti / Flash | 02. 05. 2016. u 06:19 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U subotu 30. travnja 2016. godine Hrvatska stranka prava Bosne i Hercegovine održala je osnivačke zborove podružnica na području Bosanske Posavine i to: podružnice Gradačac u Federaciji Bosne i Hercegovine, te podružnica Vukosavlje-Pećnik, Bosanski Brod i Derventa u entitetu Republika Srpska. U nazočnosti velikog broja članova, simpatizera i gostiju izabrana su vodstva u ovim podružnicama.

Zborovima su bili nazočni visoki stranački dužnosnici predsjednik Glavnog stana HSP BiH dr. Zvonko Jurišić, Glavni tajnik HSP BiH Krasnodar Vasić, dopredsjednik Glavnog stana dr.sc.Vinko Jakić, tajnik Glavnog stana Martin Andačić, predsjednik Pravaške mladeži Nikola Raguž, te članovi Glavnog stana Mato Filipović i Francisko Brdarić, koji je ujedno bio i koordinator za osnivanje ovih podružnica.

U obraćanju dr. Jurišića i drugih dužnosnika govorilo se o povijesti Hrvatske stranke prava, temeljnim načelima pravaštva, razlozima za osnivanje podružnica u ovom dijelu Bosne i Hercegovine, aktualnoj političkoj situaciji i položaju hrvatskog naroda u svemu tome, kao i o planovima za predstojeće izbore. Izaslanici na zborovima upoznali su visoke dužnosnike HSP BiH o svojim iskustvima kao povratnika na ova područja, problemima s kojima se susreću, ali i iskrenom i istinskom željom da ostanu na svojim pradjedovskim ognjištima.

Na Zboru podružnice Gradačac za predsjednika podružnice izabran je Miroslav Jurišić, a za tajnika Olivije Josić. Na Zboru podružnice Vukosavlje-Pećnik za predsjednika podružnice izabran je Ivo Aničić, za dopredsjednika Mato Suvalj, a za tajnika Mato Pačak.

Na Zboru podružnice Bosanski Brod za predsjednika podružnice izabran je Marko Matić, a za tajnicu Mara Majstorić.Na Zboru podružnice Derventa za predsjednika podružnice izabran je Pero Brico, za dopredsjednike Mato Kuprešak i Goran Jazvić, a za tajnika Jure Brico.

Kopirati
Drag cursor here to close