Optužbe jeliću

Hrvatski politički predstavnici šute o optužnici i idu niz dlaku

Vijesti / Flash | 04. 01. 2016. u 13:12 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''U potpunosti i s gnušanjem odbacujemo sve monstruozne optužbe izrečene na račun našeg junaka domovinskog rata i u potpunosti ga podupiremo, ponosni na njegov ratni put u obrani domovine i u borbi za slobodu hrvatskog naroda'', navodi se u priopćenju za medije koordinacije Udruga borbenog sektora HVO-a (Udruga Specijalne Policije iz Domovinskog rata HR HB, Udruga bivših pripadnika postrojbe Ante Bruno Bušić, Udruga PPN Ludvig Pavlović) u kojem se navodi kako su s ogorčenjem primili vijest o podizanju optužnice Tužiteljstva BiH protiv ratnog zapovjednika generala Zlatana Mije Jelića.

''I ova optužnica podignuta od strane Tužiteljstva BiH pokazuje, po tko zna koji put kako se preko naših ratni zapovjednika u montiranim političkim procesima pokušava nametnuti teza o HVO- e i cjelokupnim hrvatskim narodom u BiH kao zločinačkoj organizaciji a sve to po načelima koja su vrijedila još u vrijeme otomanskog carstva : „ kadija te tuži kadija ti sudi „'', navodi s eu priopćenju u kojem se ističe kako na sve ovo ''ostaju gluhi i nijemi hrvatski politički predstavnici na svim razinama vlasti od gradskih i županijskih do federalnih i državnih razina''.

''Ogorčeni smo takvom pasivnošću i prepuštanju naših ratni zapovjednika neutemeljenim optužbama te medijskoj hajci orkestriranoj iz redova onih koji za cilj imaju nestanak hrvatskog naroda s ovih područja, odnosno onih koji u miru pokušavaju ostvariti ono što im nije pošlo za rukom u ratu zahvaljujući upravo ljudima kao što su i naš general Zlatan Mijo Jelić. Za razliku od hrvatskih političkih predstavnika, bošnjački politički predstavnici nisu se javno susprezali izvršiti neviđeni pritisak na pravosuđe i uz osude zbog podizanja optužnice, zaprijetiti da će generala Mahmuljina braniti svim institucionalnim pa i izvaninstitucionalnim sredstvima. Ili kako to bošnjački član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović diplomatski uvija u celofan porukama o nedopustivosti izjednačavanja žrtve i agresora 'stvaranju umjetnog balansa u procesuiranju ratnih zločina' a federalni ministar branitelja, potvrđuje navodima da će se rad pravosudnih organa poštivati ali samo do određene mjere'', navodi se u priopćenju.

Koordinacija Udruga borbenog sektora HVO-a navodi kako je žalosno da se hrvatski političari ponašaju pasivno.

''Gospodo hrvatski politički predstavnici u BiH, vi ste tada, žalosno je, sluganski i ponizno propustili reagirati na ovakve krajnje opasne izjave. Žalosno je i neprihvatljivo za sve hrvatske branitelje i domoljube kako svojom pasivnošću u slučaju podizanja optužnica protiv našeg ratnog zapovjednika idete niz dlaku onima koji ne žele dobro hrvatskomu narodu. Ovdje se ne radi samo o sudbini, čestitosti i čistoći obraza junaka domovinskog rata generala Zlatana Mije Jelića, nego se radi o tome da se ovakvim monstruoznim optužbama želi okaljati čestitost i čistoća obraza svih poštenih hrvatskih ljudi, onečistiti prolivena krv hrvatskih domoljuba u borbi za slobodu. Svojom šutnjom, gospodo politički predstavnici u BiH, vi jasno pokazujete koliko vam je stalo do vaših fotelja i privilegija a koliko vam je stalo do hrvatskih branitelja domovinskog rata koji su svojom žrtvom omogućili blagodati koje danas uživate'', navodi se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close