6. zasjedanje HNS-a BIH

Hrvatski narodni sabor BiH zasjedat će u Mostaru 28. veljače ove godine

Vijesti / Flash | 19. 01. 2015. u 16:52 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedništvo Hrvatskoga narodnoga sabora (HNS) BiH održalo je u ponedjeljak u Mostaru 17. sjednicu na kojoj su razmatrane pripreme za 6. zasjedanje Hrvatskoga narodnoga sabora BiH.

Po riječima predsjednika HNS-a Dragana Čovića, tom je prigodom dogovoren datum narednog zasjedanje HNS-a BiH koji će biti održan 28. veljače ove godine u Mostaru.

Prema važećem Statutu HNS-a BiH na zajedanje će biti pozvani svi izabrani, izravno i neizravno hrvatski zastupnici, te imenovani dužnosnici u institucije vlasti na svim razinama.

Predviđeno je da sudionici potpišu izjavu o prihvaćanju usvojenih dokumenata HNS-a BiH s prethodnih pet zasjedanja Hrvatskog narodnog sabora BiH. Također, Predsjedništvo je formiralo i tri povjerenstva za tehničku organizaciju sabora i pripremu dokumenata.

U Izjavi za novinare, Čović je pozvao sve zainteresirane, koji do sada nisu imali prigodu, iz različitih razloga, percipirati u HNS-u da iskoriste tu mogućnost i to naprave.

''Mislim da smo u prigodi da organiziramo HNS na jednoj izuzetnoj razini i da za sva vremena izbjegnemo bilo kakve komentare oko toga što je HNS, kakve interese ima, zastupa i slično'' kazao je Čović, dodavši kako je duboku uvjeren kako će 6. dokument koji će se usvojiti na zasjedanju vrlo jasno govoriti o poziciji BiH i ulozi hrvatskog naroda u BiH, njegovoj ravnopravnosti, te o svemu onome što je bila osnovica početka rada HNS-a .

Na pitanje može li se očekivati daljnje proširenje HNS-a, Čović je kazao kako se sve fizičke ili pravne osobe mogu vrlo jasno izjasniti oko toga. Važno je da podržavaju sve dosadašnje akte prethodnih pet sabora i da se obvezuju na provođenje daljnje politike HNS-a.

Predsjednik HDZ-a 1990 Martin Raguž u izjavi za medije, kazao je kako očekuje da će svi dati svoj doprinos da HNS bude krovna i strateška institucija koja će pridonijeti stabilizaciji odnosa u BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close