Komplikacije i gužve

Hrvatski državljani u BiH razočarani organizacijom glasovanja u drugom krugu izbora

Vijesti / Flash | 11. 01. 2015. u 13:11 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Odziv na biralištima u BiH znatno je veći u odnosu na prvi krug izbora'', kazao je prvi tajnik u Veleposlanstvu Republike Hrvatske u BiH Pero Bilušić.

Po Bilušićevim riječima gužve na biralištima su zabilježene iz razloga što se većina birača nije aktivno registrirala zbog čega moraju tražiti posebne potvrde kako bi svoje biračko pravo ostvarili na sam dan održavanja izbora.

''Razlog gužvama koje se danas stvaraju u diplomatsko-konzularnim predstavništvima jeste to što se većina birača nisu aktivno registrirali, tj. nisu obavili aktivnu prethodnu registraciju. Prije glasovanja oni moraju dobiti potvrdu da mogu ostvariti svoje biračko pravo'', pojasnio je Bilušić.

Do 12 sati najviše glasača bilo je u Mostaru, njih 3.500, zatim u Sarajevu 880, u u Banjoj Luci 500 i u Tuzli 300 glasača.

Građani koji su bili ispred Veleposlanstva Republike Hrvatske u Sarajevu kazali su da su nezadovoljni organizacijom ovog drugog kruga izbora.

''Sve je neorganizirano, prije 15-ak dana smo glasovali bez problema, a danas je sve komplicirano'', kazao je jedan od glasača.

Kopirati
Drag cursor here to close