Slaganje kockica

Hrvatska upozoravala na Cicmila; Crna Gora nabraja ubojstva

Vijesti / Crna Kronika | 23. 10. 2015. u 09:47 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Hrvatska obavještajna služba je prije godinu dana obavijestila Bosnu i Hercegovinu da postoje saznanja i podaci da je Božidar Cicmil dio kriminalističke organizacije koja se bavi međunarodnim švercom narkotika'', rekla je na press konferenciji u Mostaru Svetlana Đokić novinarka podgoričkih Vijesti.

No, na to su joj odgovorni u mostarskoj policiji, potvrdivši da je Cicmil, koji je ubijen u ponedjeljak u Mostaru bio predmetom istrage SIPA-e, rekli kako takve informacije, nažalost, ne dolaze do ovih razina.

''Moja medijska kuća objavila je da je ubijeni bio pripadnik crnogorskog kriminalnog miljea i da motiv njegovog ubojstva leži upravo u tome, te da je umiješan u brojne likvidacije počevši od vođe barskog klana Armina Osmanagića'', rekla je Đokić.

Navodi kako njezin medij ima saznanja da ga je nadzorna kamera snimila ispred zatvora u Spužu kada je ubijen Andrija Mrdak.

Mediji su tada pisali kako je ubijeni Mrdak bio prvi čovjek Osmanagića, koji je 16. rujna iz snajpera usrmćen u svom restoranu 'Savoja', u središtu Bara. Mrdak je bio pored Osmanagića u vrijeme kada je on usmrćen. Vjeruje se da se Cicmil nekoliko dana kasnije u Budvi pobrinuo za paljenje Golfa kojim su preneseni snajperi za likvidaciju Osmanagića.

 

Novinarka je navela kako postoje saznanja da je moguće sudjelovao u likvidaciji Vinetua Strugara prošle godine.

''Operativna saznanja istražitelja ukazivala su na sigurnosno interesantnu osobu. Njegova likvidacija pokazuje da je kriminalno podzemlje još jednom dokazalo da je nekoliko džinovskih koraka ispred istražitelja'', navode podgoričke 'Vijesti' te dodaju kako inspektori nisu uspjeli potkrijepiti dokazima njihova operativna saznanja da se radi o opasnom kriminalcu.

Mostarska policija na konferenciji za medije potvrdila je kako je Cicmil često putovao u Crnu Goru, te da je namjeravao tamo otići u subotu. No, još se čeka analiza podudaraju li se njegovi odlasci sa spomenutim likvidacijama u Crnoj Gori.

Kopirati
Drag cursor here to close