Nepoznat uzrok

Hrvatska: U padu zrakoplova dvije osobe poginule

Vijesti / Crna Kronika | 07. 06. 2015. u 19:20 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dvije osobe poginule su u padu malog sportskog aviona tipa RV-7 kod Vrbovca. Nesreća se dogodila oko 16:30 sati, doznaje se iz PU zagrebačke. Poginuli su 59-godišnji pilot i 36-godišnji putnik. Avion je bio u vlasništvu pilota, prenosi Index.

Nesreća se dogodila za vrijeme aeromitinga koji je održan u sklopu Dana otvorenih vrata Aerokluba 'Dubrava' na sportskom aerodromu u Zvekovcu kod Vrbovca.

Avion je pao nedaleko od piste, na kojoj je u trenutku nesreće bio veći broj ljudi pa je sreća da nitko na tlu nije stradao. Nakon što se avion zabio u tlo, na olupini je izbio požar.

U tijeku je policijski očevid kako bi se utvrdile okolnosti nesreće. Špekulira se da je do pada došlo ili zbog otkazivanja motora, ili zato što je avion imao problema s uzgonom. Na teren su izašli i istražitelji Agencije za istraživanje zrakoplovnih nesreća, koja je najavila da će po završetku očevida izdati priopćenje.

Pilot koji je upravljao avionom navodno je bio član Aerokluba 'Dubrava', te je imao dvadesetak godina letačkog iskustva. Zajedno s njim u kabini je bio i jedan putnik.

Slična se nesreća na istom mjestu dogodila u lipnju 2011. godine. Tada su stradali iskusni vojni piloti Marijan Lovrić (50) i Vladimir Bodiš (60), čija se letjelica srušila nakon što su napravili nekoliko krugova iznad aerodroma.

Kopirati
Drag cursor here to close