Ratni zločin

Hrvatska raspisala potjernicu protiv Manojla Milovanovića

Vijesti / Flash | 05. 02. 2014. u 19:11 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatska je raspisala potjernicu protiv bivšeg načelnika Generalštaba nekadašnje Vojske Republike Srpske Manojla Milovanovića. Potjernica je raspisana 7. siječnja.

Hrvatska Milovanovića traži zbog, kako je navedeno, ratnog zločina nad civilnim stanovništvom.

Milovanović je večeras za banjalučku Alternativnu televiziju rekao "da mu nije jasno zašto ga tereti Hrvatska poslije toliko godina".

''Prošao sam Haški tribunal, Sud BiH i nitko mi nije mogao pronaći, kao što kažu "ni crno iza lokta", što se tiče ratnih zločina'', rekao je Milovanović navodeći da je, koliko je čuo, "raspisana međunarodna potjernica".

Što se točno Milovanoviću stavlja na teret nije bilo moguće saznati.

Ukoliko se do petka, 7. veljače, ne dostavi prigovor, za Milovanovićem će automatski biti raspisana "crvena" potjernica i ukoliko pređe granicu Hrvatske bit će uhićen.

Manojlo Milovanović je general-pukovnik bivše Vojske Republike Srpske u mirovini, a do početka raspada Jugoslavije je bio oficir Jugoslovenske narodne armije.

Tijekom rata u Bosni i Hercegovini bio je načelnik Generalštaba Vojske Republike Srpske. Bio je ministar u Ministarstvu odbrane Republike Srpske od 29. siječnja 1998. do 1999. godine.

Član je Senata Republike Srpske od 2009. godine i živi u Banja Luci.

Kopirati
Drag cursor here to close