Most ZA, HDZ protiv

Hrvatska: Ostojić izabran za predsjednika Odbora za unutarnju politiku

Vijesti / Flash | 12. 02. 2016. u 10:07 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ranko Ostojić izabran je većinom glasova na mjesto predsjednika Odbora za unutarnju politiku. Od 138 zastupnika 81 je glasao za, a 57 njih bilo je protiv. Most je bio za, HDZ protiv.

Dogodilo se to nakon prošlotjedne maratonske rasprave i svađe zbog toga što Odbor za imenovanja nije podupro Ranka Ostojića kao novog predsjednika Odbora za unutarnju politiku. No danas je njegov izbor prošao glatko bez prepirke i rasprave.

"Nisam ništa drugo ni očekivao", kazao je Ostojić novinarima nakon izbora. SDP je ostao pri svome stavu, mjesto predsjednika Odbora pripada najzastupljenijoj stranci u opoziciji, izjavio je.

Zahvalio je svima onima koji su imali razumijevanja da zakon treba staviti prije svega, na prvo mjesto.

Upitan misli li pritom na Most, odgovorio je: Svim zastupnicima koji su dali glas. Važno je da ja pošaljem poruku i svima onima koji nisu glasali da ću svojim radom dokazati da, kao što sam tu dužnost obavljao i ranije, to će i dalje biti ozbiljan rad.

Zastupnik Mosta Ivan Kovačić, upitan je li glasovanjem za Ostojića iznevjerio svog koalicijskog partnera, rekao je kako će Most uvjek glasovati onako kako smatra da je ispravno.

"Ni mi nismo bili jednoglasni. Nije bitno što ljudi misle o Ostojiću kao osobi s obzirom na njegove neprimjerene izjave prema članovima Mosta, bitno je poštivati demokratsku proceduru prema kojoj SDP-a ima pravo predložiti svoga kandidata. Njima je na ponos ili sramotu koga stavljaju na tu funkciju", rekao je Kovačić.

"Ne znam što je ovo trebalo HDZ-u. Vrlo neobično ponašanje, nisu uspjeli objasniti svoje protivljenje i onda ga bez rasprave potvrde", komentirao je Zoran Milanović ne skrivajući zadovoljstovo.

Kopirati
Drag cursor here to close