Točka na U

Hrvatska: Novosti objavile Hasanbegovića s ustaškom kapom, ministar niječe

Vijesti / Flash | 10. 02. 2016. u 20:56 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Glavni tajnik i HDZ-ov koordinator Vijeća za suradnju Milijan Brkić rekao je novinarima, koji su tražili komentar o fotografiji ministra Hasanbegovića objavljenoj u Novostima, kako ne zna ništa, a Mostov koordinator Ivan Kovačić je rekao da su cijeli dan bili na sastanku Vijeća i da će Most o tome dati svoje mišljenje.

"Nemam pojma zaista. Ja sam vidio razno razne tipove s kokardama i sa ovim i onim. Mi smo jasan stav politički izrekli i zauzeli te ga u više navrata artikulirali i priopćili hrvatskoj javnosti – da smo protiv svih totalitarizama, nacizma, fašizma i komunizma i svih ideologija takvog značaja", kazao je Brkić novinarima nakon sastanka Vijeća za suradnju Domoljubne koalicije i Mosta upitan o objavi fotografije u Novostima, glasilu Srpskog narodnog vijeća (SNV), koje navodi da je na njoj Hasanbegović s ustaškom kapom na glavi.


Pozvao je sve da se već jednom prestanu baviti prošlošću te prestanu više kontaminirati hrvatsku javnost i građane onima koji su iza nas.

"Temelj Hrvatske države je Domovinski rat, hrvatski branitelji. Idemo sad razgovarati što moramo napraviti da bi Hrvatska sutra bila uređena država i da nam djeca ne bi selila iz ove prekrasne zemlje", naglasio je i upitao što su Novosti i čiji je to tjednik.

Napominjući kako su cijeli dan bili na sjednici Vijeća za suradnju, Ivan Kovačić (Most) kazao je kako će Most o tome dati svoje mišljenje jednako kao što je iznio svoj stav i o Ranku Ostojiću.

Ministar kulture Zlatko Hasanbegović insinuacijom, provokacijom i još jednom u nizu podvala kojom ga se želi diskreditirati nazvao je u srijedu objavu fotografije u Novostima, glasilu Srpskog narodnog vijeća (SNV), koje navodi da je na njoj Hasanbegović s ustaškom kapom na glavi.

"Fotografija objavljena u tjedniku 'Novosti', glasilu Srpskog narodnog vijeća, na kojoj je i laiku vidljiva naknadna intervencija, nije snimljena 1996. već 1993. na splitskoj Rivi i manifestaciji 9. bojne HOS-a, postrojbe u sastavu 4. gardijske brigade Hrvatske vojske. Na slici prepoznajem dvojicu pripadnika te postrojbe i dijelove njihove službene odore", navodi ministar.

Podsjeća da je riječ o postrojbi čijim su poginulim pripadnicima prije nekog vremena Grad Split i gradonačelnik Ivo Baldasar otkrili spomenik.

"Sve ostalo su insinuacije koje nemam namjeru komentirati", poručuje Hasanbegović.

Iz Vlade je Hini, na upit o spornoj fotografiji i tekstu, rečeno da »neprovjerene informacije ne komentiraju

Kopirati
Drag cursor here to close