Grabar Kitarović

'Hrvati u BiH osjećaju se neravnopravnim i nesigurnim'

Vijesti / Flash | 24. 12. 2016. u 09:04 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović izjavila je da BiH nema bez Hrvata, koji se sada osjećaju zakinutim i neravnopravnim, a u Federaciji BiH i nesigurnim, zbog čega sumnjaju u vlastitu budućnost u toj zemlji.

"Kao supotpisnik Daytonskog sporazuma, Hrvatska je garant mira u BiH, gdje živi i hrvatski narod, kojem moramo osigurati ravnopravan položaj. Svim narodima u BiH želim mir i prosperitet, želim da BiH postane članica EU i NATO, jer u tome vidim trajno rješenje svih pitanja koja muče tu zemlju i uopće jugoistok Europe", rekla je Kitarović za "Večernji list".

Ona je dodala da joj je "zaista stalo do BiH", s obzirom da je riječ o susjednoj i prijateljskoj državi, s kojom Hrvatska dijeli više od 1.000 kilometara granice, i čije sigurnosno stanje izravno utiče na Hrvatsku.

Kitarović je rekla da u BiH treba razlikovati islam kao religiju mira i poštivanja vrijednosti koje i kršćanstvo poštuje, od onih ekstremista koje nastoje da izobliče, iskoriste i izmanipuliraju migrantske valove i islam kao takav, prenosi Srna.

Kopirati
Drag cursor here to close