Španjolska

Hrvat, Srbin i Crnogorac na jahti s 289 kilograma kokaina

Vijesti / Crna Kronika | 18. 03. 2015. u 13:48 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvat, Crnogorac i Srbin uhićeni su u Španjolskoj zbog krijumčarenja 289 kilograma kokaina. Španjolska porezna agencija s policijom je u petak presrela jahtu kraj Valencije na kojoj su pronašli kokain iznimno visoke čistoće. Kada su shvatili da su otkriveni, trojac je drogu bacio u more, a osim kokaina, u moru su završili i mobiteli te navigacijski uređaj.

Policija traga za navigacijskim uređajem kako bi ga mogla uvrstiti među dokaze, a pomoću njega bi trebali otkriti luku u koju su se dileri uputili s kokainom vrijednim čak 15 milijuna eura.

Policija je jahtu pratila šest dana prije nego što su se odlučili na uhićenje. Droga je pronađena pakirana u balama, a trojica dilera nisu pružala otpor tijekom uhićenja, prenosi Večernji.hr.

Hrvatski ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić nije u četvrtak podrobnije komentirao akciju španjolske policije rekavši da ne zna puno detalja.

"Puno detalja ne znam ali u svakom slučaju policija surađuje u svim segmentima međunarodne suradnje, pa između ostalog i oko toga", rekao je Ostojić novinarima pred Banskim dvorima.

Na opasku da su članovi bande bili Hrvat, Srbin i Crnogorac, Ostojić je rekao da su to sve kriminalci, a Hrvatska će nastaviti suradnju u borbi protiv međunarodnog kriminala bez obzira o kome se radilo.

Kopirati
Drag cursor here to close