Naša stranka

HNŽ i Grad Mostar moraju imati više poštovanja prema državnim praznicima

Vijesti / Flash | 26. 11. 2015. u 13:41 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Državni službenici su iskoristili Dan državnosti kao neradni dan, ali nisu se udostojali da poštuju obveze koje praznik nalaže, prije svega da pred najvažnijim gradskim i županijskim institucijama istaknu državnu zastavu. Istaknuti ili ne istaknuti zastave na dan državnog praznika je simboličan akt i kao takav nije podložan zakonskom sankcioniranju, ali koji pokazuje da li vladajuće elite i državni službenici poštuju ili ne poštuju državu u kojoj žive, koja je njihov poslodavac.

Jučerašnji dan je još jedan dokaz da imamo gomilu političara i administrativaca koji ne poštuju svoju državu“, kazao je Rijad Durkić, potpredsjednik Odbora NS-a u Mostaru, povodom ignoriranja Dana državnosti BiH od strane gradskih i županijskih institucija očitovanog u vidu neisticanja državnih zastava na zgradama tih institucija.

"Naša stranka podržava aktualiziranu priču o Mostaru kao glavnom gradu Federacije BiH u budućnosti. Smatramo da bi takav potez doprinio integraciji i reputaciji grada Mostara i mostarske regije, te otvorio prostor za ekonomsko i svako drugo napredovanje.

Kada pričamo o tome, neizostavno je pitanje o odnosu postojećih državnih institucija u Mostaru prema državi. Tu mora biti veći stupanj svijesti pripadanju Bosni i Hercegovini i više poštovanja prema njenim praznicima i simbolima. Porazno bi bilo, recimo, da preseljenjem Vlade FBiH i ostalih federalnih institucija u Mostar dođemo u situaciju da obje entitetske Vlade ignoriraju državne praznike.

Ako čelnici političkih stranaka, koje su na vlasti u Gradu Mostaru i HNŽ-u, na svečanostima u Predsjedništvu i javnim nastupima ne poriču pripadnost državi BiH, onda bi morale i njihove gradske i županjske filijale iskažu respekt prema državi BiH tijekom državnih praznika“, zaključio je Durkić.

Kopirati
Drag cursor here to close