Čitluk

HNŽ dobio samo jednog novog načelnika

Vijesti / Flash | 03. 10. 2016. u 07:14 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prema preliminarnim i neslužbenim rezultatima lokalnih izbora u BiH, u Hercegovačko-neretvanskoj županiji najviše je načelničkih mjesta, njih četiri, osvojio HDZ BiH, Koalicija SDA/SBB osvojila je dva, a HDZ 1990 jedno načelničko mjesto.

HDZ BiH je osvojio načelnička mjesta u Ravnom (Andrija Šimunović), Neumu (Živko Matuško), Čapljini (Smiljan Vidić) i Čitluku (Marin Radišić). Koalicija SDA i SBB je slavila u Jablanici (Salem Dedić) i Konjicu (Emir Bubalo), a HDZ-u 1990 je pripalo mjesto načelnika u Prozor/Rami (Jozo Ivančević).

Ime novog načelnika Stoca nije poznato jer je zbog incidenata na većini biračkih mjesta prekinuti izborni proces, dok se u Gradu Mostaru nisu održali izbori zbog neusklađivanja izbornih pravila za taj grad s odlukom Ustavnog suda BiH.

Od sedam novoizabranih načelnika, samo jedan od njih nije bio načelnik u prošlom mandatu. Riječ je o Marinu Radišiću (HDZ BiH) koji je osvojio mjesto načelnika Čitluka te na tom mjestu zamijenio stranačkog kolegu Ivu Jerkića. Ostala šestorica novih/starih načelnika ostaju na istoj funkciji i iduće četiri godine. Riječ je Andriji Šimunoviću (HDZ BiH) koji je ostao na funkciji načelnika Ravnog, Živko Matuško (HDZ BiH) je i dalje načelnik Neuma, Smiljan Vidić (HDZ BiH) načelnik Čapljine, Jozo Ivančević (HDZ 1990) načelnik Prozor/Rame, Emir Bubalo (SDA/SBB) načelnik Konjica, a Salem Dedić (SDA/SBB) načelnik Jablanice.

Kopirati
Drag cursor here to close