Čestitka Donaldu

Hillary Clinton: Trump je naš predsjednik, a usprkos našim razlikama naši najbolji dani tek dolaze!

Vijesti / Flash | 09. 11. 2016. u 16:53 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hillary Clinton pred dugo očekivani govor dočekana je sa ovacijama. "Hvala vam, hvala vam puno" ponovila je nekoliko puta, ali ovacije nisu prestale. Na trenutak je izgledalo kao da je pobijedila.

"Čestitam Trumpu, nadam se da će biti uspješan predsjednik svih Amerikanaca. Ovo nije ishod kakav smo priželjkivali i za kakav smo radili, ali osjećam ponos i zahvalnost na ovoj zajedničkoj i divnoj kampanji", rekla je u uvodu.

"Vi predstavljate najbolje od Amerike i biti vaš kandidat je najveća čast koju sam imala u životu", dodala je Hillary.

"Znam da osjećate razočaranje jer ga osjećam i ja, ali i deseci milijuna Amerikanaca. Ovo je bolno, ali želim da zapamtite: naša kampanja nije o jednoj osobi ili jednim izborima, već o zemlji kakvu želimo i kakvoj se nadamo. Vidimo da je naša nacija podjeljenija nego smo mislili, ali ja još vjerujem u Ameriku. Trump će biti naš predsjednik, dugujemo mu da budemo otvorena uma i da mu damo šansu", rekla je.

"Vladavina zakona, princip jednakosti, sloboda, mi dijelimo te vrijednosti i moramo ih braniti. Dopustite da dodam: naše ustavno pravo zahtjeva našu prisutnost, ne samo svako četiri godine, već uvijek. Zaštitimo našu ekonomiju, zemlju i planet, pomozimo Amerikancima da ostvare svoje snove", rekla je Clinton dodavši da su se u posljednjih godinu i pol zalagali za ljude bez obzira na njihovu rasu, seksualnu orijentaciju i slično.

"Ponosna sam što stojim s vama. Hvala Baracku i Michelle Obami, naša vam zemlja duguje zahvalnost", rekla je Clinton. Zahvalila se i svojim kandidatima za potpredsjednike i svojoj obitelji. Potom se i zahvalila svim ljudima koji su pomagali u njenoj kampanji.

"Molim vas, nemojte prestati vjerovati i boriti se za ono u što vjerujete, to je vrijedno toga", rekla je Hillary Clinton nakon što je zahvalila svima koji su sudjelovali u njenoj kampanji.

"Na kraju, zahvalna sam našoj zemlji i svemu što mi je dala. Svaki dan zahvaljujem što sam Amerikanka. I dalje vjerujem, ako budemo stajali skupa, usprkos našim razlikama, naši najbolji dani tek dolaze", patetično je dodala.

"Vjerujem da smo zajedno jači. I nikad nemojte požaliti jer se borite za to. Prijatelji, imajmo vjere jedni u druge, mnogo je godina i posla pred nama. Bila mi je čast predstavljati vas. Bog blagoslovio vas i Sjedinjene Američke Države", završila je govor Clintonova.

Kopirati
Drag cursor here to close