Predaja oružja

Hercegovci aktivni u kampanji "Biraj život bez oružja"

Vijesti / Flash | 27. 08. 2014. u 14:48 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Stanovnici istočne Hercegovine od rujna prošle godine Centru javne sigurnosti Trebinje predali su 25 pušaka, tri pištolja, te streljivu i minsko-eksplozivna sredstva.

U trebinjskom Centru javne sigurnosti rečeno je da je u okviru kampanje "Biraj život bez oružja" predano 1.425 komada streljiva raznog kalibra i 79 minsko-eksplozivnih sredstava.

Policijski inspektor Veselin Milićević podsjetio je da građani i dalje mogu predati oružje i streljivo, koju nelegalno posjeduju, nadležnim policijskim stanicama ili prijaviti lokaciju da bi oružje i streljivo preuzela policija.

"Ukoliko je riječ o minsko-eksplozivnim sredstvima građani treba da obavijeste nadležnu policijsku stanicu i predstavnike Civilne zaštite da bi na siguran način uklonili ta sredstva", naglasio je Milićević.

U okviru kampanje "Biraj život bez oružja" danas je na Trgu slobode u centru grada podijeljen promotivni materijal. Kampanja se provodi od rujna 2013. godine, od kada je stupio na snagu Zakon o amnestiji kojim se građani, koji predaju nelegalno oružje, oslobađaju bilo kakve sankcije.

Predstavnik UNDP-a Jasmin Porobić rekao je da je cilj ove kampanje da se smanji broj tragedija izazvanih nelegalnim oružjem.

Kopirati
Drag cursor here to close