Predrag Kelava

Hercegbosanska županija dobila još jednog notara

Vijesti / Flash | 18. 07. 2016. u 13:37 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Svečano uručenje Povelje o imenovanju notara sa službenim sjedištem u Tomislavgradu Predragu Kelavi, a koji će notarsku službu obavljati za općine Tomislavgrad i Kupres, obavljeno je danas u prostorijama Ministarstva pravosuđa i uprave Hercegbosanske županije (HBŽ) u Livnu, priopćeno je iz Vlade HBŽ-a.

Povelju je uručila resorna županijska ministrica Mirjana Stojsavljević-Petraković koja je kazala kako su ovom svečanošću stvoreni preduvjeti za dostupnijom i funkcionalnijom notarskom službom, odnosno dostupniji pristup građana notarskim uslugama, prvenstveno građana općina Tomislavgrad i Kupres, a podredno i cijele županije.

Naime, u HBŽ-u, kao prostorno najvećoj u Federaciji BiH, od 2007. godine egzistira samo jedan notar, iako je sukladno važećim propisima predviđeno pet notara.

Imajući u vidu objektivne poteškoće, kako one funkcionalne (šest općina, veliki teritorij, broj stanovnika), tako i one normativne, Ministarstvo pravosuđa i uprave HBŽ-a u veljači ove godine raspisalo je javni natječaj za izbor i imenovanje dva notara i to jednog sa sjedištem u Tomislavgradu, a drugog u Drvaru.

Kako za poziciju notara u Drvaru nije bilo prijavljenih kandidata, uz prethodnu suglasnost Federalnog ministarstva pravde izvršen je izbor Predraga Kelave za notara u Tomislavgradu.

Nakon uručenja Povelje počinje teći rok od šezdeset dana u kojem je imenovani notar obvezan osposobiti i opremiti prostorije u kojima će obavljati notarsku službu i pružati notarske usluge, navodi se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close